Facebook Pixel Κέντρικ Ναν - Παναθηναϊκός: "Μένει μόνο σε Παναθηναϊκό 5ετίας ο Ναν - Θέλει NBA αλλά... - Με διαφορά ο κορυφαίος στην Ευρώπη"!
Μπάσκετ
| 2024-01-27 12:30:00

"Μένει μόνο σε Παναθηναϊκό 5ετίας ο Ναν - Θέλει ξανά NBA αλλά... - Με διαφορά ο κορυφαίος στην Ευρώπη"!

του Γιώργου Κτενά

Η πρόβλεψη για τον Αμερικανό σταρ ενόψει του καλοκαιριού. Πώς κατάφερε και "διάβασε" τόσο γρήγορα το ευρωπαϊκό μπάσκετ, γιατί πλέον εκτός από εκτέλεση έχει και δημιουργία στο παιχνίδι του και οι σκέψεις του για την επόμενη σεζόν. Ο Τζίμης Κουστένης μιλάει για τον παίκτη που ήταν "ευχής έργο να έρθει..."!

Πράγματα και θαύματα κάνει το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τη φανέλα τού Παναθηναϊκού ο Κέντρικ Ναν, ο Αμερικανός γκαρντ που αποφάσισε να αφήσει το ΝΒΑ για την εμπειρία της ΅Ευρωλίγκας.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Τζίμη Κουστένη, πεπειραμένο προπονητή και συνεργάτη τού Ρικ Πιτίνο στον πράσινο πάγκο, που γνώριζε άριστα την περίπτωση του Ναν από τη θητεία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ, προκειμένου να σχολιάσει την παρουσία του στην Ελλάδα. 

Αλλά και να καταθέσει την άποψή του για το αν μπορεί να συνεχίσει στο Τριφύλλι και μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, θέμα που ήδη έχει ανοίξει στους πράσινους κύκλους.

"Ευχής έργο που ήρθε ο Ναν - Το καλύτερο γκαρντ στην Ευρωλίγκα - 18-20 πόντους χωρίς να καταλαβαίνεις πότε τους έφτασε"

"Ήταν παίκτης τρομερής ποιότητας, το γνωρίζαμε, για το ελληνικό μπάσκετ ήταν ευχής έργο να έρθει. Είχε 15,5 πόντους μέσο όρο στους Μαϊάμι Χιτ, σε έναν τεράστιο αθλητικό οργανισμό δηλαδή. Δεν μπορεί εύκολα να παίξει παίκτη και να έχει χρόνο και τόσους πόντους εκεί, αν δεν έχει ποιότητα σε όλα - Αγωνιστικά, σωματικά, πνευματικά, να αντέχει την πίεση, αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, διαβάζει, έχει όλο το πακέτο", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Αυτά τα στοιχεία τα έχει δείξει κι εδώ, είναι παίκτης που δείχνει επίπεδο, είναι το καλύτερο γκαρντ στην Ευρωλίγκα. Ο τρόπος που παίζει, που όποτε χρειαστεί η ομάδα να σκοράρει το κάνει χωρίς να καταλαβαίνει κάποιος κατάχρηση στα σουτ - Έχει 18-20 πόντους χωρίς να καταλαβαίνεις πότε τους έφτασε".

"Για αυτό προσαρμόστηκε γρήγορα στην Ευρωλίγκα - Δύσκολα θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά - Στην Ευρώπη μόνο για Παναθηναϊκό"

Προσαρμόστηκε γρήγορα στην Ευρώπη.

"Αφού κατάλαβε πώς παίζουν στην Ευρώπη, με τις κλειστές άμυνες και τη ρακέτα γεμάτη, άρα χωρίς ελεύθερους διαδρόμους, δείχνει ότι πέρα από την εκτέλεση έχει και τη δημιουργία. Πιστεύω ότι είναι ο πιο ολοκληρωμένος γκαρντ στην Ευρωλίγκα".

Έχει ανοίξει ήδη η κουβέντα για το κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

"Είναι σε ηλικία σχετικά πολύ καλή, έχει μέλλον, δύσκολα θα μείνει στην Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το όνειρο του ΝΒΑ είναι πάντα μέσα του - Αν δεν είχε τραυματισμό, εκεί θα ήταν τώρα. Λογικά θα κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ ξανά". .

Αν αποφασίσει να συνεχίσει στην Ευρώπη πιστεύετε ότι θα είναι μόνο για τον Παναθηναϊκό;

"Αν συνεχίσει στην Ευρώπη, ναι, θα είναι για τον Παναθηναϊκό. Γιατί έχει δημιουργεί ομάδα για την επόμενη 5ετία, μια ομάδα τέλος πάντων για τα επόμενα χρόνια. Με παίκτες σε καλή ηλικία, εξαιρετικοί παίκτες, που θεωρώ ότι ο κορμός του θα παραμείνει ως έχει και για τα επόμενα χρόνια - Δεν θα θελήσει ο Παναθηναϊκός να χαλάσει τον κορμό του".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόβλημα στον ΠΑΟ με Χουάντσο - Δεν θέλει σέντερ, αλλά αντι-Μήτογλου - Πληρώνει καλά ο Γιαννακόπουλος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags