Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έδωσε… απαντήσεις σε Αταμάν ο Ράιτ - Τον "έκοψε" ο ΠΑΟ, τρέλανε ήδη το ΣΕΦ - Νο2 για το ΟΑΚΑ ο Κάρεϊ!
Μπάσκετ
| 2024-01-31 10:00:00

Έδωσε… απαντήσεις σε Αταμάν ο Ράιτ - Τον "έκοψε" ο ΠΑΟ, τρέλανε ήδη το ΣΕΦ - Νο2 για το ΟΑΚΑ ο Κάρεϊ!

του Νίκου Στεργίου
Έδωσε… απαντήσεις σε Αταμάν ο Ράιτ - Τον "έκοψε" ο ΠΑΟ, τρέλανε ήδη το ΣΕΦ - Νο2 για το ΟΑΚΑ ο Κάρεϊ!

Γιατί δεν φόρεσε τα πράσινα και η τελευταία μεταγραφή. Οι Πράσινοι πρέπει μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν αποφασίσει, εάν θα φέρουν ψηλό. Ο Τούρκος κόουτς έχει κάνει τις εισηγήσεις του ήδη...

Σε στάση αναμονής βρίσκονται στον Παναθηναϊκό για το αν θα έρθει ή όχι κάποιος σέντερ για να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας, από τη στιγμή που ο Μπαλτσερόφσκι έχει μείνει κάπως πίσω το τελευταίο διάστημα. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Αταμάν να μην επιδιώξει να χαλάσει τη χημεία που υπάρχει τώρα στο ρόστερ, με το να έρθει ένας παίκτης που θα πρέπει να βρει 5+ λεπτά συμμετοχής για να είναι ικανοποιημένος - Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει πάρει τα πάνω του.

Γιατί έχει πάρει τα πάνω του ο Αντετοκούνμπο, αν και νωρίτερα δεν τα είχε καταφέρει καλά ούτε στη Γαλλία αλλά ούτε και στην Τουρκία; Μα ακριβώς γιατί, τώρα, βρίσκεται στην Ελλάδα, σε έναν τεράστιο αθλητικό οργανισμό μεν, αλλά και στο περιβάλλον που μεγάλωσε. Κι αυτό σαφώς, σαφέστατα, έχει παίξει τον ρόλο του.

Δύσκολα θα πάρει κι άλλον ψηλό ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, αν και είναι γεγονός ότι (και λόγω του Αταμάν) είχε "κοιταξει" κυρίως στην Τουρκία (αλλά και στην Αμερική) για ψηλό. Γιατί συγκεκριμένα στη γειτονική χώρα; Γιατί εκεί υπάρχουν ψηλοί που μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά κάτω από το καλάθι, και παίρνουν από 300.000 μέχρι 500.000 ευρώ συμβόλαιο - Δηλαδή είναι οικονομικοί. Θα αναρωτηθεί κάποιος: Καλά, λείπουν χρήματα από τους Πράσινους και θέλουν οικονομικούς ψηλούς; Σαφώς και όχι. Αλλά αν μπορείς να βρει μια οικονομική συμπληρωματική λύση, γιατί να δώσεις πολλά λεφτά;

Ποια λύση ήταν τέτοια; Ο Μόουζες Ράιτ, του Ολυμπιακού, που είχε προταθεί και στον Παναθηναϊκό και χθες έκανε ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα απέναντι στην Άλμπα με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ,  κλεψίματα και 4 τάπες! Γιατί δεν τον έφερε ο Αταμάν πριν από τον Μπαρτζώκα; Ακριβώς για τον λόγο που εξηγήσαμε: Πώς να φέρεις μια νέα μεταγραφή που, αρχικά, θα είναι για να παίζει 0-4 λεπτά και, αν σου βγει, να γίνει απλώς 5+ (με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πράσινο ρόστερ); Γιατί ο Αντετοκούνμπο είναι Νο2 πια στην ομάδα, βρήκε πατήματα, παίζει άμυνα, βγάζει πάθος στην επίθεση, δεν γίνεται να του κοπεί τώρα η φόρα.

Με αποτέλεσμα ο Μόουζες τελικά να καταλήξει στο Λιμανι. Υπάρχει άλλος παίκτης που προτάθηκε στον Παναθηναϊκό, τέθηκε δηλαδή υπόψιν του; Ο Βέρνον Κάρεϊ, της Καρσίγιακα, που επίσης απασχόλησε και τους Πειραιώτες! Αλλά, είπαμε, ο Παναθηναϊκός πολύ-πολύ δύσκολα θα φέρει κάποιον ψηλό (ή σε άλλη θέση) μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, που είναι και η τελική ημερομηνία για να δηλωθεί κάποιος παίκτης στην Ευρωλίγκα.

Η επιστροφή του Παπαπέτρου με την παράλληλη άνοδο του Καλαϊτζάκη, θα ανεβάσουν όλους μισή θέση, με αποτέλεσμα για ένα 5λεπτο (αν και εφόσον χρειαστεί!) να πηγαίνει ο Μήτογλου κάτω από το καλάθι.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Διαστημικός" Κάνααν... έτριβαν τα μάτια τους με Ράιτ - Κίνδυνος για Ολυμπιακό να χάσει κορυφαίο όνομα! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags