Facebook Pixel "Ο Παναθηναϊκός καραδοκεί για Ταβάρες - Του προσφέρει ό,τι ζητήσει"! (ΒΙΝΤ
Μπάσκετ
| 2024-02-06 10:00:00

Marca: "Ο Παναθηναϊκός καραδοκεί για Ταβάρες - Του προσφέρει ό,τι ζητήσει"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Τα ισπανικά δημοσιεύματα όσο πάνε και αυξάνονται για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Έντι Ταβάρες και σήμερα γράφει η Marca πως οι πράσινοι καραδοκούν για το σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης.

 

«Η Ρεάλ Μαδρίτης υποφέρει χωρίς τον Ταβάρες, αλλά η ανανέωσή της είναι περιχαρακωμένη και ο Παναθηναϊκός καραδοκεί», γράφει ο τίτλος του κειμένου της Marca.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια μετά το χθεσινό άρθρο της ισπανικής εφημερίδας As για το ενδιαφέρον του τριφυλλιού για τον Μάριο Χεζόνια και τον Έντι Ταβάρες.

Πάντως, η Marca γράφει μόνο για τον σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήριο και τη συνεισφορά του στους Μαδριλένους, αλλά ο σύλλογος βλέπει τα αιτήματά του υπερβολικά.

Η απουσία που έδειξε την αξία του

Ο Έντι Ταβάρες τραυματίστηκε στις 11 Ιανουαρίου στον αγώνα της Euroleague με τη Βαλένθια και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χάσει τρία από τα οκτώ παιχνίδια που έχει παίξει χωρίς αυτόν έκτοτε (Μόνακο, Μούρθια, Γκραν Κανάρια) και υποφέρει ανείπωτα για να κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ ακόμα και απέναντι σε αντιπάλους με ομάδες εμφανώς κατώτερες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ρεάλ έχει την ευκαιρία να δει πόσο δύσκολη θα ήταν η ζωή τους την επόμενη σεζόν, αν δεν ανανεώσει τον Τάβαρες, του οποίου το συμβόλαιο λήγει αυτό το καλοκαίρι. Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν στα μέσα της περασμένης σεζόν δεν έχουν προχωρήσει και ο χρόνος τελειώνει. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήριο κερδίζει περίπου 3 εκατομμύρια μεικτά ανά σεζόν και φιλοδοξεί να πάρει 3 εκατομμύρια καθαρά, αλλά οι μερένγκες θεωρούν ότι αυτό το νούμερο υπερβαίνει το ανώτατο όριο των αποδοχών του.

Ο Παναθηναϊκός του δίνει ό,τι ζητήσει...

Και κάπου εκεί η Marca βάζει στο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό, γράφοντας πως έχει ως αντικείμενο του πόθου τον διεθνή σέντερ.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να κοιμηθεί με αυτή την ανανέωση, η οποία είναι κεφαλαιώδους σημασίας για να παραμείνει ανταγωνιστική και να φιλοδοξεί για τα πάντα βραχυπρόθεσμα. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη ομάδες πρόθυμες να ανταποκριθούν στις μισθολογικές απαιτήσεις του παίκτη. Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Euroleague μεταξύ των γενικών αρχηγών των 18 ομάδων, το 38,9% από αυτούς είπε ότι ο Ταβάρες θα ήταν ο παίκτης που θα ήθελαν να υπογράψουν αν μπορούσαν. Και κάποιοι από αυτούς, όπως ο Παναθηναϊκός , είναι πρόθυμοι να του προσφέρουν ό,τι του ζητήσει για να τον πείσουν. Αυτή η επιλογή και αυτή της υποθετικής επιστροφής στο ΝΒΑ πιέζουν περαιτέρω τη Ρεάλ να κλείσει τη συνέχειά της το συντομότερο δυνατό», αναφέρουν οι Ισπανοί.

Χωρίς Τάβαρες, το χάος...

Η ισπανική εφημερίδα τονίζει στη συνέχεια πως οι Τάβαρες και Καμπάτσο είναι, σήμερα, οι δύο παίκτες που έβαλαν τη Ρεάλ σε μια άλλη διάσταση, αυτή του να είναι φαβορί σε όλες τις διοργανώσεις που αγωνίζεται. 

«Χωρίς αυτόν (σ.σ. Τάβαρες) , θα είναι μια μικρή άβυσσος, γιατί δεν υπάρχουν παίκτες στην αγορά, ούτε εξ αποστάσεως, που η απόδοση τους πλησιάζει σε αυτό που εγγυάται. Και όχι μόνο από την αριθμητική πλευρά. Η παρουσία του καθορίζει το παιχνίδι των αντίπαλων ομάδων , η δύναμη του εκφοβισμού τους κρατά μακριά από τη ζώνη και τα ατελείωτα χέρια του μειώνουν την αποτελεσματικότητα όσων τολμούν να παίξουν κοντά του, αν και αυτή η πτυχή δεν αντικατοπτρίζεται στα στατιστικά», καταλήγει το δημοσίευμα.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβληματισμός στον ΠΑΟ, ψάχνουν το πρόβλημα - Τα τρία… λάθη Αταμάν με Άρη - Απόφαση για μεταγραφή

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags