Facebook Pixel Ρογκαβόπουλος για Ολυμπιακό - Η απόφαση Μπαρτζώκα αλλάζει το ρόστερ
Μπάσκετ
| 2024-02-09 15:38:00

Ρογκαβόπουλος για Ολυμπιακό - Η απόφαση Μπαρτζώκα αλλάζει το ρόστερ - "Καραμπόλα" ΠΑΟ με Κίναν Έβανς!

του Παναγιώτη Νικολάου

Οι "αιώνιοι" είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν τη Μπασκόνια. Ο Έλληνας άσος έχει αρχίσει να... χτίζει το όνομά του και οι Αταμάν-Μπαρτζώκας τον παρακολουθούν πλέον στενά ενόψει καλοκαιριού. Στόχος και των δύο ομάδων είναι η ενίσχυση του ελληνικού κορμού.

Μόνο αδιάφορη δεν έχει περάσει από τους ανθρώπους τού Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού η φετινή πορεία του Νίκου Ροκαβόπουλου, με τα λογικά… σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Ο Έλληνας άσος απέναντι στη Μακάμπι πέτυχε 13 πόντους, μάλιστα σε ένα κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, και έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει το βάρος τής Ευρωλίγκας σε υψηλό επίπεδο. Σε μια εποχή, μάλιστα, που τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν ανάγκη από Έλληνες στα ρόστερ τους, είναι περίπου δεδομένο ότι ο Νίκος θα επιστρέψει κάποια στιγμή για να παίξει μπάσκετ ξανά στη χώρα μας.

Προφανώς πληρώνοντας αδρά για να υπογράψει με τον Ρογκαβόπουλο κάποια από τις δύο ομάδες, που έχει συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν με την Μπασκόνια, αλλά στον βαθμό που λύσει με τη δική του ποιότητα δεν περισσεύουν στην Ελλάδα, θα πληρωθεί καλά και θα επιστρέψει. Γιατί διαθέτει πολύ καλό σουτ και, άρα, καλή επαφή με το καλάθι, έχει φτιάξει το κορμί του και το κυριότερο είναι ότι επέλεξε την καλύτερη λύση για να συνεχίσει την καριέρα του.

Γιατί η Ισπανία, και πολύ περισσότερο η ομάδα του, η Μπασκόνια, είναι 100% μπασκετικό περιβάλλον, που μπορεί να εξελίξει έναν αθλητή και να του ανοίξει τα φτερά για να απογειωθεί στην καριέρα του. Πολύ περισσότερο, προφανώς, από το να είχε μείνει στη Ελλάδα...

Υπάρχει κάποια ομάδα που να έχει προβάδισμα για την απόκτησή του; Υπάρχει ομάδα που έχει, ίσως, μεγαλύτερη ανάγκη για την απόκτησή του. Κι αυτό μπορεί να λέει πολλά! Γιατί ο Κώστας Παπανικολάου στο τέλος τής τρέχουσας σεζόν θα είναι 34 ετών - Αν και φυσικά έχει την ενέργεια, το πάθος, το κορμί για να συνεχίσει για καιρό ακόμα.

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία η μετατόπισή του στη θέση 4, καθώς σταδιακά (λογικά από τη σεζόν 2025-26, όχι από την επόμενη!) θα βρεθεί σε κάποιον ρόλο ανάμεσα στις θέσεις 3 και 4 στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι έχει περισσότερο ανάγκη τον Ρογκαβόπουλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αν αποφασίσει να φέρει 3άρι στην ομάδα δεν θα σκεφτεί την περίπτωσή του.

Αλλά πολλές φορές η ανάγκη που έχει ένα κλαμπ, μπορεί να το στρέψει με περισσότερη ένταση σε μια μεταγραφή. Με μια σκέψη στο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν τον Νικ Καλάθη στο Λιμάνι το προσεχές καλοκαίρι.

Η Ευρώπη έχει βουίξει ότι η Φενέρ ενδιαφέρεται για τον Κίναν Έβανς, της Ζαλγκίρις, που τυπικά "εκτελεσε" στο Καουνας τον Παναθηναϊκό. Λόγω διαβατηρίων, αλλά επειδή και φέτος έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημαντικό ρόλο ο Νικ και από σπόντα έμεινε στην Τουρκία, θα είναι ελεύθερος για να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θέλουν Έλληνες, θέλουν ελληνικά διαβατήρια, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε οι Πράσινοι έχουν ήδη ένα γκαρντ που είναι 34 ετών, τον Κώστα Σλούκα, και πολύ-πολύ δύσκολα θα ασχοληθούν με κάποιον που το καλοκαίρι θα είναι 35,5 - Τον Νικ Καλάθη. Περισσότερο οι Πειραιώτες αναμένεται να ασχοληθούν με την περίπτωσή του, ακριβώς λόγω του ελληνικού διαβατηρίου του...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ και ΠΑΟ για Μασούρα - Πόσα ζητάει από τον Ολυμπιακό, μεταγραφή στο Euro - Υπογράφει ο Πασχαλάκης! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags