Facebook Pixel Το είπε και το έκανε ο Ναν - Τη... βρώμικη δουλειά ο Χουάντσο
Μπάσκετ
| 2024-02-09 23:40:00

Το είπε και το έκανε ο Ναν - Τη... βρώμικη δουλειά ο Χουάντσο - "Αδιάφοροι" Παπαγιάννης, Ντόρσεϊ

του Pick n' Scroll

Η υπόσχεση του Αμερικανού και η εμφάνιση του Καλάθη. Οι Πράσινοι νίκησαν τη Φενέρ με τον νέο ηγέτη τους και έστειλαν μήνυμα εντός κι εκτός Ελλάδας...

Ο Κέντρικ Ναν έδωσε υπόσχεση πριν από το παιχνίδι ότι «η Φενέρ ήρθε στην Αθήνα για να χάσει» και φρόντισε να την υλοποιήσει μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ έδωσε ρεσιτάλ, κάνοντας ό, τι ήθελε τους αντιπάλους του και τελειώνοντας το ματς με 23 πόντους. Συνέβαλλε έτσι αποφασιστικά στη νίκη του Παναθηναϊκού, που έκανε σημαντικό βήμα για την είσοδο στην τετράδα και στη κατάκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας.

Ο Ματίας Λεζόρ έδωσε μεγάλες μάχες μέσα στις δύο ρακέτες με Καλαϊτζάκη και Χουάντσο Χερνανγκόμεθ να κάνουν πολλή βρώμικη δουλειά. Από την άλλη πολύ καλός ήταν ο Νικ Καλάθης, απαρατήρητοι πέρασαν ο Παπαγιάννης με τον Ντόρσεϊ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ ως συνέχεια των άσχημων παιχνιδιών, που έκανε με Ζαλγκίρις και Αρη. Δύο ματς τα οποία και έχασε. Αντίθετα, η Φενέρ ήταν πολύ συγκεντρωμένη και με μαέστρο τον Καλάθη δεν άργησε να πάρει το πάνω χέρι και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προηγήθηκε μέχρι και με 19-7 με τους φίλους του Παναθηναϊκού να μην πίστευαν αυτά, που έβλεπαν.

Δεν άργησε, όμως, η αντεπίθεση του «τριφυλλιού». Και αυτό έγινε από την άμυνα με τον Καλαϊτζάκη και τον Χουάντσο Χερνανγκόμεθ να βγαίνουν από τον πάγκο και να δίνουν σημαντικές λύσεις. Οι δύο τους έπαιξαν σούπερ άμυνα, ο Καλαϊτζάκης βοήθησε και στην επίθεση και ο εξάστερος περιόρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο την Φενέρ στους 9 πόντους.

Το 27-30 έγινε με την λήξη του ημιχρόνου 38-30 και το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά. Για να γυρίσει το ματς χρειάστηκε οι παίκτες του Παναθηναϊκού να κυριαρχήσουν και στον τομέα των ριμπάουντ. Σε αυτό το πρώτο μέρος είχαν 20 ριμπάουντ έναντι 13 της Φενέρ.

Στην τρίτη περίοδο η κυριαρχία της ομάδας του Αταμάν όχι μόνο συνεχίστηκε, αλλά εντάθηκε κιόλας με την διαφορά να φτάνει στους 15 πόντους και στο 53-38. Η Φενέρ έμοιαζε ανίκανη να αντιδράσει, αλλά κάποια στιγμή βρήκε λύσεις από τα τρίποντα του Μπιμπέροβιτς. Και έκλεισε την περίοδο, μειώνοντας σε 57-47.

Η Φενέρ στο τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε να γίνεται πιο πιεστική και κατάφερε έτσι να μειώσει στους 5 πόντους. Με τον Παναθηναϊκό να αντέχει χάρη στη πολύ καλή παρουσία του Κέντρικ Ναν. Και εν τέλει να παίρνει την μεγάλη νίκη παρά την σκληρή προσπάθεια της Φενέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΠΑΟ σάπισε στο ξύλο τη Φενέρ - Αντίφαση με Ναν-Καλάθη - Σκεφτείτε να αρχίσει και τα τρίποντα ο Χουάντσο! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags