Facebook Pixel Ρεάλ - Παναθηναϊκός: Τους κατάπιε ο Λεσόρ, "καθάρισε" ο Σλούκας!
Μπάσκετ
| 2024-02-29 23:58:00

Αυτός ο Παναθηναϊκός, πάει Final Four - Τους κατάπιε ο… NBAer Λεσόρ, "καθάρισε" ο Σλούκας - Τρομερή άμυνα!

του Pick n' Scroll

Η ομαδάρα του Αταμάν δεν θα έχανε με τίποτα απόψε! Πώς ο Γάλλος σέντερ κυριάρχησε στη Μαδρίτη, τα τρίποντα του αρχηγού που έκριναν το ματς και η μοναδική άμυνα στην Ευρώπη που σταμάτησε τους Ισπανούς.

Αυτός είναι Παναθηναϊκός για μεγάλα πράγματα. Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι για φάιναλ-φορ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έπαιξε μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου και κερδίζοντας στη Μαδρίτη την Ρεάλ έκανε αποφασιστικό βήμα για το πλεονέκτημα της έδρας. Ο Σλούκας ήταν καταλυτικός στο φινάλε, αλλά ο Λεζόρ με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ κατάπιε τους αντίπαλους ψηλούς, κάνοντας εμφάνιση ΝΒΑ.

Γενικώς, πάντως, οι «πράσινοι» ήταν απίστευτοι και στις δύο πλευρές του παρκέ και δίκαια πήραν μία νίκη, που ισοδυναμεί με χρυσάφι. Ξεπέρασαν παράλληλα και την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό με τον Αταμάν να έχει πει εδώ και καιρό ότι βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο και κυρίως ένα εντυπωσιακό δεύτερο δεκάλεπτο. Η Ρεάλ μπήκε πιο καλά στο παρκέ και με τους Γιαμπουσέλε, Κοζέρ να δίνουν λύσεις προηγήθηκε μέχρι και με 22-13. Οι «πράσινοι», όμως, δεν άργησαν να δώσουν τις απαντήσεις τους. Κατ’ αρχάς έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο 24-18 και στην δεύτερη πήραν φωτιά. Στηρίχτηκαν στην άμυνά τους, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και γρήγορα πήραν το πάνω χέρι. Το 26-25 υπέρ της Ρεάλ μέσα σε 3-4 λεπτά έγινε 30-39 υπέρ του Παναθηναϊκού με τον Ματίας Λεζόρ να βάζει καλά το χεράκι του σε αυτό. Είτε σε σετ επιθέσεις, είτε σε αιφνιδιασμό. Η άμυνα του «τριφυλλιού» έκανε καλή δουλειά, μετά από ένα σημείο η Ρεάλ, αιφνιδιασμένη, έχασε το μυαλό της και κάπως έτσι στο ημίχρονο το σκορ πήγε στο 36-45.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βασίλισσα σε αυτό το πρώτο ημίχρονο έκανε 13 λάθη,

Στο ξεκίνημα της επανάληψης αναμενόταν αντίδραση της Ρεάλ και αυτή ήρθε. Οι παίκτες του Ματέο βρήκαν λύσεις με τον Κοζέρ να είναι κομβικός και έτσι προσπέρασαν 54-53. Ο Παναθηναϊκός, όμως, έπαιρνε πράγματα από τον πάγκο του, ο Λεζόρ ήταν φανταστικός και η ανατροπή ήρθε με το σκορ να πηγαίνει στο 62-56 υπέρ της ελληνικής ομάδας. Και με τρίποντο το δεκάλεπτο έκλεισε στο 67-61 με τρίποντο του Ναν.

Η κυριαρχία συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο με την Ρεάλ, όμως, να αντιδράει μετά από ένα σημείο με τον Μούσα να είναι μπροστάρης σε αυτή τη προσπάθεια.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, πατούσε πολύ καλά στο παρκέ και δεν φαινόταν διατεθειμένος να χάσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία, που είχε μπροστά του. Με τον Σλούκα να βάζει μεγάλα τρίποντα και την άμυνα να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, οι «πράσινοι» άλωσαν την Μαδρίτη, υποχρεώνοντας την στη πρώτη της εντός έδρας ήττα φέτος στην Ευρωλίγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μυθική εμφάνιση Λεσόρ-Σλούκα, ο clutch Γκριγκόνις και ο πράσινος θρίαμβος στη Μαδρίτη! (Highlights)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags