Facebook Pixel Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός:’’Άρχοντας’’ Γουόκαπ, καλώς τον ΜακΚίσικ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2024-03-01 21:51:00

’’Τρομοκράτης’’ Ολυμπιακός διέλυσε τη Ζαλγκίρις - ’’Άρχοντας’’ Γουόκαπ, καλώς τον ΜακΚίσικ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Σημαντική νίκη για τους Πειραιώτες στη Λιθουανία και βήμα τετράδας ενόψει των πλέι οφ.

Ποιες απουσίες; Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του άνετος και ωραίος στη Λιθουανία, επικρατώντας με 95-76 της Ζαλγκίρις Κάουνας. Φοβερός Γουόκαπ, ''εργαλείο'' Ράιτ και σημαντική νίκη των Πειραιωτών στη μάχη που δίνουν για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

''Βαρβάτες'' απουσίες για Ολυμπιακό, χωρίς μεγάλο πρόβλημα η Ζαλγκίρις

Για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι υπολογιζόταν κανονικότατα ο Λαουρίνας Μπιρούτις, αντίθετα με τον Ντοβίντας Γκιεντράιτις, ο οποίος παρέμεινε εκτός. Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στο Κάουνας δίχως τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ και Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε με ένεση.

Αναλυτικά οι δωδεκάδες των δύο ομάδων:

Η δωδεκάδα της Ζαλγκίρις: Έβανς, Λεκαβίτσιους, Χέιζ, Σμιτς, Μπιρούτις, Λουκοσιούνας, Σάμνερ, Ντίμσα, Λαβρινοβίτσιους, Μάνεκ, Ουλάνοβας, Μπουτκεβίτσιους.

Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Γουόκαπ, Κάναν, Ράιτ, Λούντζης, Φαλ, Παπανικολάου, Μπραζντέικις, Πίτερς, Πετρούσεφ, Σίκμα, ΜακΚίσικ, Τανούλης.

Ο Ολυμπιακός βρήκε λύση στον ''μπελά'' Σμιτς στο πρώτο ημίχρονο!

Το ματς άρχισε με τον ηγέτη της Ζαλγκίρις, Κίναν Έβανς, να διαμορφώνει το 2-0 σκοράροντας το πρώτο καλάθι και ο Άλεκ Πίτερς απάντησε για την ερυθρόλευκη ισοφάριση. Ο Ουλάνοβας σημείωσε το 4-2, όμως οι Γουόκαπ, Πίτερς, Κάνααν και Παπανικολάου ''τούμπαραν'' τον αγώνα για το 4-10. Ο Έβανς μείωσε στους 4 για τους γηπεδούχους, με τον Κάνααν να ανταποδίδει. Ο Πίτερς με τρίποντο έγραψε το 8-15 και ο ''καυτός'' Έβανς έκανε το 11-15. Ο Φαλ σκόραρε για την ελληνική ομάδα, με τον πρώην του Παναθηναϊκού Λεκαβίτσιους να απαντάει με τρίποντο. Ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού έκανε... πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα και ο Γουόκαπ έκανε το 16-21. Οι γηπεδούχοι με ''μπροστάρη'' τον Σμιτς σημείωσαν το 20-21, αλλά ο Γουόκαπ διαμόρφωσε το 20-23 με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, η Ζαλγκίρις ισοφάρισε σε 23 όλα με τρίποντο του Σμιτς αλλά ο Γουόκαπ έδωσε νέο προβάδισμα 5 πόντων στους Πειραιώτες. Ο εξαιρετικός Σμιτς σκόραρε εκ νέου και ο Ράιτ συνδέθηκε με το καλάθι για το 25-30, αναγκάζοντας τον Τρινκιέρι να καλέσει τάιμ άουτ. Έβανς και Σμιτς επανέφεραν σε θέση οδηγού τη λιθουανική ομάδα, ενώ Μπραζντέικις και Σμιτς σημάδεψαν σωστά αμφότεροι. Πετρούσεφ και ΜακΚίσικ σημείωσαν το 33-35, με τον Σμιτς να ανταποδίδει αμέσως. Ο Ολυμπιακός πέρασε εκ νέου μπροστά με τον Λούντζη και ο ''Shaq attack'' έκανε το +4. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, όμως, σε 39-39 χάρη στον Λεκαβίτσιους αλλά ο ΜακΚίσικ έγραψε το 39-41. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Δεν αγχώθηκε και φώναξε παρών για τα μεγάλα ματς ο Ολυμπιακός!

Το πρώτο καλάθι της τρίτης περιόδου σκόραρε ο καταλυτικός Τόμας Γουόκαπ ο οποίος δε λάθεψε έξω από τα 6,75 μ., αλλά ο Έβανς ανταπέδωσε. Γουόκαπ και Πίτερς σκόραραν για το 44-49, ανεβάζοντας τη διαφορά για την ελληνική ομάδα. Ο Χέιζ πέτυχε 1/2 βολές και ακολούθησε ερυθρόλευκο... ξέσπασμα. Πίτερς, Παπανικολάου και Μόουζες Ράιτ εκτόξευσαν τη διαφορά στο +11 για το 45-56 δίνοντας γερό πλεονέκτημα στην ομάδα του Μπαρτζώκα. Μάνεκ και Ράιτ σκόραραν εν συνεχεία, ενώ ο ψηλός του Ολυμπιακού σημείωσε και το 49-62 με εντυπωσιακή φάση. Ο ίδιος έγραψε και το 49-64, όντας σε εξαιρετική κατάσταση ενώ οι Χέιζ, Ντίμσα και Λεκαβίτσιους μείωσαν στους 8 πόντους την απόσταση από τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός με τον Κάνααν βρήκε πόντο και έτσι το τέταρτο δεκάλεπτο άνοιξε με το σκορ στο 56-69.

Ο Πετρούσεφ άνοιξε το σκορ στην τελευταία περίοδο, με τον Σέρβο άσο να μη λαθεύει από τη γραμμή των βολών για το 56-71. Σμιτς και ΜακΚίσικ πέτυχαν καλάθια για τις ομάδες τους ενώ ο Αμερικανός του Ολυμπιακού ανέβασε κι άλλο τη διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν το 61-79 με τρίποντο του Παπανικολάου και έστειλαν το μήνυμα πως δεν αστειεύονται καθόλου! Ο ΜακΚίσικ έκανε το +21 ενώ οι Ουλάνοβας και Ντίμσα σκόραραν για την ομάδα του Τρινκέρι. ΜακΚίσικ και Γουόκαπ βρήκαν στόχο αμφότεροι, γράφοντας το 67-87 με τους γηπεδούχους να μειώνουν εκ νέου. Ο Πετρούσεφ σημείωσε το 73-92, με τον Πίτερς να κάνει το 73-95. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 76-95 με τον Σάμνερ και αυτό ήταν το τελικό σκορ του παιχνιδιού!

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-41, 56-69, 76-95.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags