Την ώρα, που στο Ισραήλ γράφουν ότι η Ρεάλ έκανε βελτιωμένη πρόταση στον Εντι Ταβάρες για να τον κρατήσει και για τα επόμενα χρόνια, αρκετά είναι τα μεγάλα ονόματα της Ευρωλίγκας, που είναι στην ίδια θέση με τον σέντερ των Μαδριλένων: είναι ελεύθερα δηλαδή το καλοκαίρι, που μας έρχεται.

Ο Σέιν Λάρκιν είναι ένα από αυτά. Ο δυναμίτης της Εφές βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη από το καλοκαίρι του 2018 και στο διάστημα αυτό έχει κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες. Θα μπορούσε να κατακτήσει μία ακόμη, αλλά η διοργάνωση είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας. Στα 32 του χρόνια ο Αμερικάνος γκαρντ παραμένει ένας από τους πιο σπουδαίους στην Ευρώπη και ήδη υπάρχει ζήτηση για την περίπτωσή του. Σε κάποιες καταστάσεις μάλιστα το όνομά του συνδέεται και με τον Παναθηναϊκό, χωρίς, όμως, προς το παρόν να υπάρχει κάτι.

Οι «πράσινοι» έχουν τρία γκαρντ με συμβόλαιο (Σλούκα, Βιλντόζα και Γκραντ) και έναν, που θέλουν να κρατήσουν (Ναν). Μέχρι, λοιπόν, να ξεκαθαρίσει το κεφάλαιο Ναν, κανένας Λάρκιν δεν μπορεί να υπάρχει για τον εξάστερο. Γιατί αν μείνει ο Ναν, δεν μπορεί να υπάρχει στην εξίσωση και Λάρκιν. Είναι too much και για οικονομικούς, αλλά και για αγωνιστικούς λόγους.

Ούτε για τον Ολυμπιακό μπορεί να υπάρχει Λάρκιν, παρότι το καλοκαίρι οι Πειραιώτες θα βγουν στην αγορά για έναν πολύ καλό γκαρντ. Το κασέ του Λάρκιν θα πάει κοντά στα 3 εκ. δολάρια ετησίως και οι «ερυθρόλευκοι» δεν δίνουν τέτοια νούμερα. Τέτοιο νούμερο μπορούν να δώσουν μόνο στον Σάσα Βεζένκοφ αν αποφασίσει να επιστρέψει. Σε κανέναν άλλον.

Ο Λάρκιν, βέβαια, δεν πρόκειται να μείνει με άδεια χέρια, όντας από τους καλύτερους της Ευρώπης. Μπορεί να υπάρξει, όπως αναφέραμε, και Παναθηναϊκός, αλλά και άλλες ομάδες ήδη κοιτάνε προς την πλευρά του. Η Μονακό θα μπορούσε να είναι μία τέτοια περίπτωση καθώς λήγουν τα συμβόλαια του Μάικ Τζέιμς και του Ελι Οκόμπο, ενώ είναι ξεκάθαρο και ότι ο Κέμπα Ουόκερ δεν μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο Λάρκιν, λοιπόν, είναι ένα από τα hot ονόματα, που θα μας απασχολήσουν. Αλλά όχι το μοναδικό με τη Ρεάλ να είναι εκείνη, που έχει τις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις. Από Ταβάρες μέχρι Χεζόνια και Πουαριέ. Ένα ακόμη καλοκαίρι έρχεται να βάλει μεταγραφική φωτιά σε Ελλάδα και γενικότερα Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιαννακόπουλος: "Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό φέτος" - Τι είπε για ΟΑΚΑ, Θ13, Αταμάν, Παύλο και Μαδρίτη! (Vid)