Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η μεγάλη κλοπή Μπαρτζώκα - Μέτριος Σλούκας
Μπάσκετ
| 2024-03-14 23:34:00

Η μεγάλη κλοπή του Μπαρτζώκα - Αυτό είναι το συμβόλαιο του MVP Μόουζες - Μέτριος Σλούκας, χάλια Γκριγκόνις!

του Pick n' Scroll

Έκπληξη ακόμα και που το πάλεψε αυτός ο Παναθηναϊκός. Οι Πειραιώτες με τον Αμερικανό σέντερ να... οργιάζει στο παρκέ, συνέχισαν το σερί τους απέναντι στο Τριφύλλι, που πρέπει να βρει απαντήσεις σε Ευρωλίγκα και... ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός, που μπήκε πιο δυναμικά στο ντέρμπι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος, που χαμογέλασε στο μεγάλο ματς της 29ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 71-65, μετά από σκυλομαχία, και έκαναν σημαντικό βήμα για τη κατάκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας.

Το βράδυ της Πέμπτης λοιπόν, έπεσαν κορμιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για μεγάλο διάστημα η νίκη ήταν σε τεντωμένο σχοινί με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εν τέλει να κόβει το νήμα. Ενας βασικός λόγος για αυτό ήταν η νέα καταπληκτική παρουσία του Μόουζες Ράιτ. Ο Αμερικάνος πάουερ-φόργουορντ άγγιξε το τέλειο, υπερισχύοντας της φροντ-λάιν του Παναθηναϊκού και κάνοντας τον κόσμο του Ολυμπιακού να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

Ο Ράιτ, που αποκτήθηκε ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων από την άσημη Μερκεζεφέντι της Τουρκίας, τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και το κομβικό είναι ότι σημείωσε αρκετούς από αυτούς τους πόντους, όταν ουσιαστικά κρινόταν η αναμέτρηση. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ παίρνει λιγότερο από 50.000 δολάρια μηνιαίως από τον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία τρομερή «κλεψιά» από τους «ερυθρόλευκους», που βρήκαν παίκτη-χρυσάφι στο πουθενά. Και βέβαια θα τον έχουν και την επόμενη σεζόν, χωρίς να αποκλείεται να του προσφέρουν από τώρα επέκταση της συνεργασίας τους. 

Στην άλλη πλευρά ο Κέντρικ Ναν έδωσε λύσεις με το σκοράρισμα και τα μεγάλα του σουτ, αλλά έκανε και σημαντικά λάθη, που δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να κάνει την προσπέραση στο ΣΕΦ. Ο Ντίνος Μήτογλου είχε καλά κομμάτια απόδοσης, αλλά οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να πάρουν το «διπλό» για τους επιπλέον λόγους ότι δεν αξιοποίησαν τα πολύ περισσότερα ριμπάουντ που πήραν ενώ και ο Κώστας Σλούκας δεν ήταν στην καλύτερή του βραδιά. Ηταν μέτριος ο Γκραντ, μέτριος ο Σλούκας, χάλια ο Γκριγκόνις, μάλλον είναι έκπληξη το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε περίπου μέχρι το τέλος να διεκδικεί το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός μετράει πλέον τέσσερις νίκες φέτος απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του, έχει πάρει ήδη δύο κούπες και πάει να πάρει και το πλεονέκτημα της έδρας. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του μένει πίσω σχετικά με το αβαντάζ έδρας στην Ευρωλίγκα, αλλά ξέρει ότι τίποτα δεν κρίθηκε οριστικά στο ΣΕΦ. Περιμένει και την επιστροφή των Βιλντόζα και Αντετοκούνμπο και ελπίζει για τα καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια κλάση ο Ναν, αλλά ο Ολυμπιακός κυριαρχεί για 3 λόγους - Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό με Ράιτ-Λεσόρ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags