Facebook Pixel "Έλειπε ένας τέτοιος τύπος από τον Ολυμπιακό - Μπορεί ο Παναθηναϊκός F4"
Μπάσκετ
| 2024-03-16 16:30:00

"Έλειπε ένας τέτοιος τύπος από τον Ολυμπιακό - Μπορεί και ο ΠΑΟ Final 4 - Δεν ξεγράφω τον Ομπράντοβιτς"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Το... τραίνο της Ρεάλ και το προβάδισμα στη μάχη αιωνίων! Ο Ντίνος Καλαμπάκος αναλύει στο Sportdog τις εντυπώσεις του από την «ερυθρόλευκη» νίκη στο ΣΕΦ και εκτιμά μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνέχεια της Ευρωλίγκα.

Τεράστια νίκη πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ εναντίον του Παναθηναϊκού για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και απέκτησε αβαντάζ για το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Την άποψή του για την αναμέτρηση και τη συνέχεια στη διοργάνωση o Ντίνος Καλαμπάκος. Ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας μίλησε στο Sportdog όπου ανέλυσε τα συμπεράσματα που έβγαλε από τον αγώνα των «Αιωνίων».

Πού κρίθηκε το ματς στο ΣΕΦ κατά τη γνώμη σας;

«Κρίθηκε στην παρουσία του ψηλού, του Ράιτ. Ήταν ένας τύπος που έλειπε από Ολυμπιακό. Είναι διαφορετικός τύπος ψηλού από τους άλλους ψηλούς. Προσθέτει και άλλα στοιχεία στη φαρέτρα του κόουτς Μπαρτζώκα, επειδή μπορεί να κάνει διαφορετικά πράγματα. Χθες έκανε τη διαφορά με πάθος και διάθεση απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό με πάρα πολλά λάθη.

Παρακολούθησα με μεγάλη ευχαρίστηση το παιχνίδι, παρότι δεν ήταν συναρπαστικό. Φαινόταν περισσότερο σαν ματς ελληνικού πρωταθλήματος παρά Ευρωλίγκας. Δίκαια νίκησε ο Ολυμπιακός. Είχε περισσότερο πάθος. Διάβασε καλύτερα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν ανέτοιμος για τόσο μεγάλο κρίσιμο παιχνίδι. Απόδειξη τα μεγάλα λάθη που έκανε, τις εύκολες επιλογές που δεν έκανε. Νομίζω, ότι με πόνο καρδιάς, δίκαια κέρδισε ο Ολυμπιακός».

Τί σημαίνει για εσάς, ότι ο Ολυμπιακός έκανε σημαντικό βήμα για να πάρει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ;

«Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία. Έχει κερδίσει 2-0 τον Παναθηναϊκό. Νομίζω, όμως ότι θα δούμε ωραία πράγματα. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το 2-0. Ο ΠΑΟ που θα προσπαθήσει να σπάσει το πλεονέκτημα έδρας».

Υπάρχει δυνατότητα να έχουμε και τις δύο ελληνικές ομάδες στο Final 4;

«Εγώ εύχομαι ως άνθρωπος του μπάσκετ να μπούνε και οι δύο. Για την παρουσία της Ρεάλ είμαστε σχεδόν σίγουροι. Και ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ έχουν τύχη. Μακάρι να γίνει όπως παλιά. Είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτήν τη στιγμή το προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός».

Ποιον αντίπαλο πρέπει να φοβούνται οι «Αιώνιοι» στα πλέι οφ;

«Αυτήν τη στιγμή η Ρεάλ πάει τρένο. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε πως θα διασταυρωθούν. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει έξω, Μπαρτσελόνα και την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς. Δεν μπορούν να  βγάλουν συμπεράσματα από την κανονική περίοδο. Είναι θέμα πως θα βρεθούν εκείνη την εποχή, την ποιότητα αλλά και την ιστορία των ομάδων. Εγώ ως μπασκετικός δεν αποκλείω ποτέ τον Ζοτς. Να δούμε πρώτα τα χιαστί πως θα πάνε. Γιατί και εκεί περιμένω εκπλήξεις. Θα είναι συγκλονιστική η φετινή Ευρωλίγκα. Αυτό θέλω να πιστεύω. Ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ποιά άλλα συμπεράσματα μπορούμε να εξάγουμε από το παιχνίδι του ΣΕΦ;

«Αυτοί οι οργανισμοί είναι πολύ μεγάλοι. Ζούνε για το ένα παιχνίδι. Το έπαιξαν, τελείωσε και πάνε στο επόμενο. Έτσι είναι μεγάλες ομάδες. ‘Πάμε να δούμε τον στόχο που κυνηγάμε’. Γι’αυτό χαίρεσαι να βλέπεις Ευρωλίγκα».

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει... τώρα τον δικό του Ράιτ ο Αταμάν - Σέντερ από Euroleague - Μεταγραφή για τους τελικούς ο ΠΑΟ! (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags