Facebook Pixel Παναθηναϊκός: All Star Game ο Λεσόρ- Σιγά μην άφηνε το... δώρο Ολυμπιακού!
Μπάσκετ
| 2024-03-20 23:34:00

All Star Game ο Λεσόρ, ασταμάτητοι Σλούκας και Μήτογλου - Σιγά μην άφηνε το... δώρο Ολυμπιακού!

του Pick n' Scroll

Το εντυπωσιακό πέρασμα από Σερβία και το πλεονέκτημα έδρας, που πλέον καθορίζουν οι Πράσινοι με τα δικά τους αποτελέσματα. Οι πρωταγωνιστές του Τριφυλλιού με τον Ερυθρό Αστέρα και η μάχη για την 4αδα

Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και αποφασισμένος να αξιοποιήσει το χθεσινό δώρο της Εφές με τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Κέρδισε με 89-76 στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα και έκανε έτσι πολύ καλό βήμα για να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ στιβαροί, είχαν αρκετούς παίκτες σε μεγάλη μέρα και έτσι δεν δυσκολεύτηκαν τελικά να πετύχουν τον στόχο τους. Ο Μήτογλου με τον Λεσόρ και τον Σλούκα ήταν εκείνοι, που έκαναν την διαφορά με την ομάδα τους να έχει πλέον πολλές πιθανότητες να βρεθεί στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Ειδικά μάλιστα από την στιγμή, που δεν θα αργήσει να έχει και τους απόντες Βιλντόζα και Κώστα Αντετοκούνμπο, στους οποίους στηρίζονται πάρα πολλά. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και σε αυτό τον βοήθησε πολύ και η παρουσία του Ντίνου Μήτογλου. Ο Ελληνας πάουερ-φόργουορντ μπήκε σαν έτοιμος από καιρό στο παρκέ και με αλλεπάλληλες όμορφες ενέργειες και καλάθια συνετέλεσε ώστε οι «πράσινοι» να πάρουν από την αρχή το πάνω χέρι. Οσο πέρναγε η ώρα τα τρίποντα από πλευράς Παναθηναϊκού άρχισαν να μπαίνουν το ένα μετά το άλλο με τον Σλούκα και τον Ναν να είναι για τα καλά στην εξίσωση.

Το σκορ πήγε κάποια στιγμή στο 43-30 υπέρ του εξάστερου με τον Ερυθρό Αστέρα να θέλει αλλά να μην μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα και λόγω των απουσιών, που είχε. Νταβίντοβατς και Μπολομπόι προσπαθούσαν αλλά δεν ήταν αρκετοί ώστε να φέρουν την ομάδα τους σε θέση υπεροχής. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 51-41 και έχοντας 9/13 τρίποντα.

Στην τρίτη περίοδο και μέχρι ενός σημείου συνεχίστηκε η ίδια κατάσταση με τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να μην χαλαρώνουν σε κανένα σημείο. Και όχι μόνο αυτό. Στην τελική ευθεία του δεκαλέπτου αυτού το γκάζι πατήθηκε περισσότερο και στο 30’ το σκορ έγινε 70-56. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε πολύ καλό μπάσκετ και το εξαργύρωνε. Ο Μήτογλου συνέχιζε το βιολί του, ο Λεσόρ κάρφωνε σαν να ήταν σε αγώνα ολ σταρ γκέιμ.

Ο Ερυθρός Αστέρας, που δεν είχε τίποτα να χάσει, άρχισε να γίνεται πιο δυναμικός στην τέταρτη περίοδο. Με μπροστάρη τον Νταβίντοβατς μείωσε στους 8 πόντους (73-65), αλλά δεν μπόρεσε κάτι παραπάνω. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός πατούσε πολύ καλά στο παρκέ. Ο Μήτογλου ήταν εξαίσιος, ομοίως και ο Λεσόρ, οι δε περιφερειακοί έλεγχαν το παιχνίδι. Και κάπως έτσι η ομάδα του Αταμάν πέρασε νικηφόρα από το Βελιγράδι, κάνοντας όνειρα για πολύ μεγάλα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μπαλτσερόφσκι "τρέλανε" τον Αταμάν - Αστόχησε σε πανεύκολο κάρφωμα και τον έστειλε στον πάγκο! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags