Ημέρα Ολυμπιακού ήταν η Τρίτη (14/5) αφού όλοι περίμεναν με αγωνία ποιον ξένο θα κόψει ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει των πλέι-οφ του πρωταθλήματος για να επαναφέρει στο ρόστερ τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Πριν αποφασίσει τελικά να βγάλει εκτός τον Μόουζες Ράιτ, υπήρχε φημολογία ότι θα κοπεί κοντός. Με τον Αϊζάια Κάνααν να ήταν ο βασικός υποψήφιος αυτής της φημολογίας.

Τελικώς οι φήμες αυτές δεν ανταποκρίθηκαν στη πραγματικότητα με τον Μπαρτζώκα να βγάζει εκτός πρωταθλήματος τον Ράιτ και έτσι να πηγαίνει στις μάχες για την κατάκτηση της κούπας με φροντ-λάιν, που αποτελείται από τους Πίτερς, Πετρούσεφ, Φαλ και Μιλουτίνοφ.

Πήγε με αυτή την λογική ο προπονητής του Ολυμπιακού, γιατί θεωρεί ότι του φτάνουν οι τρεις σέντερ για να κάνει την δουλειά, βασικά στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Με έναν Παναθηναϊκό μάλιστα, που δεν έχει μεγάλη δύναμη εκεί, αφού πλην του Λεσόρ, υπάρχουν ο φιλότιμος Κώστας Αντετοκούνμπο και ο Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος δεν υπολογίζεται ιδιαίτερα. Υπάρχει και ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος δεν είναι σέντερ, αλλά θα βοηθήσει κάποια λεπτά εκεί.

Η απόφαση του Μπαρτζώκα για το «κόψιμο» του Ράιτ δεν σημαίνει κάτι για το μέλλον του Αμερικάνου στον Ολυμπιακό. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι δεν υπολογίζεται για την επόμενη χρονιά. Ο προπονητής των Πειραιωτών θέλει όλους τους ψηλούς, που έχει τώρα και για του χρόνου. Υπάρχει, πάντως, όρος, που επιτρέπει στον Ράιτ να πάει στο ΝΒΑ. Εχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό ο Αμερικάνος ψηλός, δεν θα είναι, όμως, κι εύκολο να βρει ομάδα για να γυρίσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Σήμερα βγήκε επίσης στη δημοσιότητα από την Ισπανία ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει κίνηση και για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο της Μπασκόνια. Όπως έχουμε γράψει ξανά, ο Ελληνας γκαρντ έχει τριετές κλειστό συμβόλαιο με τους Βάσκους. Και οι τελευταίοι δεν προτίθεται να τον παραχωρήσουν. Και αν το κάνουν θα ζητήσουν κοντά στο 1.5 εκ. ευρώ ως αποζημίωση, χρήματα, που δεν δίνει ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός.

Οι Πειραιώτες, όμως, μπορούν να πάρουν τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος έχει μεν συμβόλαιο με την Φενέρ μέχρι το 2025, εν τούτοις δεν έχει καλές σχέσεις με τους Τούρκους και είναι πολύ πιθανό αυτό το καλοκαίρι να μείνει ελεύθερος.

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι, που μας έρχεται, χρειάζεται πάση θυσία έναν πολύ καλό Ελληνα παίκτη και λογικά θα τον βρει στο πρόσωπο του Ντόρσεϊ, αφού και ο Καλάθης, που επίσης είναι σπουδαία λύση, έχει ήδη τραβήξει τον δρόμο για το Μονακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν μένουν ούτε με Ευρωπαϊκό στον Ολυμπιακό - Δύο "τέλειωσαν", μήνυμα Όρτα!