Ο 31χρονος Γουίλι Ερνανγκόμεζ θα μπορούσε να είναι ένα από τα ονόματα στην καλοκαιρινή αγορά. Η συνέχιση της παρουσίας του στην Μπαρτσελόνα δεν είναι εγγυημένη, αν και επιθυμία του είναι να παραμείνει.

Ο Ισπανός σέντερ εμφανίστηκε στην εκπομπή La Tribu του Radio MARCA για να μιλήσει για το μέλλον του, τη δύσκολη σεζόν της ομάδας της Μπάρτσα και τα πλέι οφ της Endesa League, στα οποία θα αντιμετωπίσει την Ουνικάχα.

«Είμαι χαρούμενος εδώ στη Βαρκελώνη, είμαι χαρούμενος. Είναι η δεύτερη χρονιά μου και ήταν πολύ περίπλοκη για μένα, αλλά νομίζω ότι με έχει κάνει πιο δυνατό, με έχει κάνει καλύτερο παίκτη και τώρα έχω περισσότερες ευκαιρίες και είμαι έτοιμος για ό,τι χρειαστεί η ομάδα, όπως έλεγα πάντα όλη τη χρονιά. Το μόνο που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει και, σε όλα όσα εξαρτώνται από τη δουλειά και την προσπάθειά μου, να είμαι ο καλύτερος. Προσπαθώ να το κάνω κάθε μέρα, προσπαθώ να το αποδεικνύω κάθε μέρα. Τώρα έχω περισσότερες ευκαιρίες και γι' αυτό θα ήθελα να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα και να προσπαθήσω να κάνω τη σειρά αγώνων εναντίον της Ουνικάχα να πάει καλά. Το μέλλον μου: Έχω έναν ακόμη χρόνο στο συμβόλαιό μου εδώ στην Μπαρτσελόνα, είμαι χαρούμενος. Η δουλειά μου εδώ είναι να βοηθάω την ομάδα και να κατακτάμε τίτλους που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα. Ελπίζω φέτος να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ACB, αλλά σίγουρα πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι μια ακόμη σπουδαία χρονιά. Η εκπλήρωση του συμβολαίου είναι προτεραιότητα για μένα».

Θέλει να μείνει στην Μπαρτσελόνα ο Γουίλι - Τι είπε για τον Χουάντσο (Vid)

Συγκλονιστική χρονιά για τον αδερφό σου, παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε το Final Four.

«Ναι, ναι, σούπερ σεζόν. Επιτέλους προσαρμόστηκε στην Ευρώπη, όπως σας έλεγα. Έχει δουλέψει πολύ σκληρά, αλλά πέρυσι είχε επίσης πολύ κακή τύχη με τραυματισμούς και προβλήματα υγείας. Φέτος είδαμε επιτέλους τον Χουάντσο να διασκεδάζει, τον Χουάντσο χαρούμενο, τον Χουάντσο που όλοι θέλουμε να δούμε. Θα ήθελα να τον δω με τη δεύτερη Ευρωλίγκα του, αλλά νομίζω ότι η χρονιά του ήταν πολύ καλή. Ας δούμε αν θα κερδίσει το ελληνικό πρωτάθλημα και θα ενταχθεί στην εθνική ομάδα με τόσο κίνητρο και τόση ψυχική υγεία όσο έχει δει μέχρι τώρα».