Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ισπανικής «AS», η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» έχει πάρει τη γενναία απόφαση να προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ της, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε τρία από τα πιο βαριά κορμιά της.
Το «αντίο» των τριών ψηλών και οι λόγοι του διαζυγίου
Διαβάστε επίσης...
Η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως θέλει να αλλάξει πλήρως φιλοσοφία κάτω από τα καλάθια, καθώς οι τρεις παίκτες που προορίζονται για αποχώρηση συγκεντρώνουν διαφορετικά αλλά εξίσου σημαντικά «αγκάθια»:
Γουίλι Ερνανγκόμεθ: Η μεγαλύτερη ίσως απογοήτευση. Ο Ισπανός NBAer επέστρεψε στην Ευρώπη με τυμπανοκρουσίες για να γίνει ο ηγέτης της Μπάρτσα, όμως η απόδοσή του έμεινε πολύ μακριά από το δυσθεώρητο συμβόλαιό του, ενώ οι κακές του σχέσεις με την άμυνα προβλημάτισαν έντονα.
Γιάν Βέσελι: Ο Τσέχος παραμένει μια εμβληματική μορφή, όμως ο χρόνος είναι αμείλικτος. Στα 35 του πλέον, οι συχνοί τραυματισμοί και η ανάγκη για φρεσκάδα οδηγούν την ομάδα στην απόφαση να μην ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του.
Γιούσουφα Φαλ: Ο Γάλλος «γίγαντας» αποκτήθηκε ως μια ειδική λύση για συγκεκριμένα σχήματα, όμως ποτέ δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί ή να βρει σταθερό ρόλο στο rotation της ομάδας.
Τα «ραντάρ» στη EuroLeague και το ερυθρόλευκο ενδιαφέρον
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του ρεπορτάζ της «AS» αφορά τη διαδοχή. Η Μπαρτσελόνα δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και κοιτάζει ήδη προς την Ελλάδα για να καλύψει τα κενά.
Στην κορυφή της λίστας των Καταλανών βρίσκεται ο Μόουζες Ράιτ. Ο Αμερικανός ψηλός έχει εντυπωσιάσει με την αθλητικότητα και την αποτελεσματικότητά του, αποτελώντας τον νούμερο ένα στόχο για τη νέα, πιο γρήγορη ρακέτα που οραματίζονται στη Βαρκελώνη.
Παράλληλα, οι Ισπανοί «γλυκοκοιτάζουν» και την περίπτωση του Σίλβεν Φρανσίσκο, θέλοντας να προσθέσουν έκρηξη και δημιουργία στην περιφέρειά τους.
Αν και οι επαφές δεν θεωρούνται ακόμη προχωρημένες, η πρόθεση της Μπαρτσελόνα να «χτυπήσει» παίκτες από το πάνω ράφι της διοργάνωσης προμηνύει ένα καλοκαίρι γεμάτο ανατροπές.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο