Σε συζυτήσεις με τρεις ομάδες της Euroleague βρίσκεται ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του, δείχνοντας ουσιαστικά ότι θέλει να αποδεσμευτεί από το Ντένβερ για να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ο 34χρονος σέντερ εξήγησε ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε σύλλογο που να έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής και να διεκδικεί τίτλους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είχε συνομιλίες με τρεις ευρωπαϊκές ομάδες, με την μία να είναι λιθουανική.

Προφανώς, πρόκειται για την Ζαλγκίρις, καθώς είναι η μόνη ομάδα από την Λιθουανία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ πριν μερικές ημέρες είχε εμφανιστεί "ζεστή" στο ενδεχόμενο να ντύσει στα χρώματά της τον Βαλαντσιούνας.

Το deadline και ο Παναθηναϊκός

Η καθοριστική ημερομηνία για το μέλλον του Βαλαντσιούνας είναι η 8η Ιουλίου, εκεί όπου έχει οριστεί το deadline για την ανανέωση του συμβολαίου του με τους Νάγκετς, οι οποίοι αν δεν θέλουν τον διεθνή Λιθουανό θα πρέπει να του καταβάλουν 2 εκατομμύρια δολάρια και να τον αφήσουν ελεύθερο.

Υπενθυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός το περσινό καλοκαίρι είχε φτάσει μία ανάσα από την απόκτηση του θηριώδη σέντερ και μάλιστα τον είχε φέρει και στην Ελλάδα, αλλά τελικά τότε οι Νάγκετς δεν τον άφησαν να αποχωρήσει, κρατώντας τον στο ρόστερ τους πίσω από τον Νίκολα Γιόκιτς.

Μιλάει με τρεις ομάδες Euroleague ο Βαλαντσιούνας - Μία η Ζαλγκίρις!
AP

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαλαντσιούνας στο «15min»:

«Υπάρχει ενδιαφέρον. Ναι, υπήρξαν συνομιλίες με μια ομάδα, μια άλλη ομάδα και μία λιθουανική. Υπάρχουν συζητήσεις και αποφασίζουμε. Αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκει στο Ντένβερ.

Πρώτα απ 'όλα, εξαρτάται από το αν θα με ανταλλάξουν, θα με κρατήσουν ή όχι. Αυτή είναι η απόφασή τους. Αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι το μεγαλύτερο ερώτημα για αυτούς είναι τι θα κάνουν με το ρόστερ συνολικά: ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Από όσο καταλαβαίνω, μόνο ο Νίκολα Γιόκιτς είναι ανέγγιχτος και όλοι οι άλλοι μπορούν να μετακινηθούν.

Νομίζω ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ή ίσως και νωρίτερα.

Θέλω να παίξω, θέλω να απολαύσω το παιχνίδι και θέλω να κερδίσω. Μπορώ να κάνω τα πάντα. Η καρδιά μου είναι στο μπάσκετ, όχι σε μια συγκεκριμένη πόλη ή ομάδα. Θα δούμε ποια κατάσταση μου δίνει την καλύτερη ευκαιρία να κερδίσω. Πρέπει να κερδίσω. Θέλω να κερδίσω. Θέλω να φτάσω κάπου στο βάθρο, οπότε θέλω να βάλω τον εαυτό μου στην καλύτερη θέση για αυτό».