Σαν να μην πέρασε μία ημέρα από την αποχώρησή του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εμφανίστηκε αποφασισμένος στην παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό να δουλέψει σκληρά, ώστε να πετύχει και να οδηγήσει το Τριφύλλι ξανά στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Παράλληλα, μίλησε για τα συναισθήματά του, για το πόσο γρήγορα και εύκολα έκλεισε η συμφωνία και αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης Γιανακκόπουλος έκανε κι ένα ταξίδι πριν δύο ημέρες για να τον πείσει, ενώ ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αφού… πέταξε την μπηχτή του για τον Ολυμπιακό, έκανε λόγο για ιστορική ημέρα και χαρακτήρισε την επιστροφή του Σέρβου, ως πιο σημαντική και από την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.
Διαβάστε επίσης...
Αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε: «Είναι μια πάρα πολύ ιδιαίτερη μέρα. Το 2024 είπα στον φίλο μου, Νίκο Συρίγο, πως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο κλαμπ. Έχουμε ένα από τα πιο όμορφα γήπεδα στην Ευρώπη. Τώρα υποδεχόμαστε τον κορυφαίο των κορυφαίων, τον άνθρωπο που έχει υπογράψει τις περισσότερες επιτυχίες. Την αγάπη μας. Είναι εδώ, για να ξαναγράψουμε την ιστορία. Καλώς ήρθες στην οικογένειά σου, Ζέλικο. Ευχαριστώ για τα πάντα».
Από την πλευρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχολίασε: «Ευχαριστώ τον Δημήτρη, για την ευκαιρία, ήταν μια πολύ ωραία κουβέντα και ήταν εύκολο να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο. Πάντοτε συνεννοούμαστε, ποτέ δεν χάσαμε την επαφή μας όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ για την υποδοχή, όπως λέω κάθε φορά που έρχομαι εδώ, είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Έχω σύνδεση με την Αθήνα και είναι χαρά μου να είμαι εδώ. Ευχαριστώ και χαίρομαι που είμαι εδώ, σε ένα κλαμπ, όχι από τα καλύτερα της Ευρώπης, αλλά του κόσμου».
Οι ερωτήσεις:
-Αν μεγάλωσε ο μύθος του Ζοτς μέσα από τον Παναθηναϊκό, κι αν είναι εξτρά κίνητρο το νέο γήπεδο, όπως διαμορφώθηκε. Και αν είναι αυτό ένα ωραίο δώρο για τα γενέθλια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Ομπράντοβιτς: Είναι η μέρα του σήμερα. Χρόνια πολλά Δημήτρη, είναι μια συναισθηματική ημέρα για μένα
Γιαννακόπουλος: Είναι μια από τις πιο ιστορικές μέρες στον σύλλογο. Οπως είπα στον Ζοτς χθες το βράδυ, βλέποντας τη χαρά του κόσμου, αυτό είναι μεγαλύτερο και από ένα Ευρωπαϊκό. Είναι η μεγαλύτερη μέρα για τον σύλλογο εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι δώρο, είναι υποχρέωση προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Ομπράντοβιτς: Αν έχεις κίνητρο μπορείς να κάνεις τα πάντα. Το θέμα είναι η διάρκεια. Το νέο γήπεδο είναι κάτι σπέσιαλ. Το θέμα είναι ότι μέσα μου υπάρχει αυτή η φλόγα να είμαι προπονητής. Είναι εύκολο το κίνητρο εδώ. Ξέρω τα πάντα εδώ, ξέρω τους ανθρώπους. Θα κάνω τα πάντα , να δείξω σεβασμό σε όλους εδώ. Το παρελθόν είναι ωραίο και σημαντικό. Αλλά κυρίως να ζούμε το σήμερα και το αύριο. Πρέπει να φτιάξουμε κάποια πράγματα και να δώσουμε το καλύτερο από μέσα μας για την ομάδα.
-Πότε άρχισε να ωριμάζει η σκέψη της επιστροφής;
Ομπράντοβιτς: Αυτές τις ημέρες ωρίμασε η σκέψη. Από όταν έφυγα από την Παρτιζάν, είπα πως θα μιλήσω αυτή την περίοδο, τον Ιούνιο. Κάναμε μια συνάντηση πριν δύο ημέρες. Αυτό ήταν. Ηταν απαραίτητο να σεβαστώ τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν πολλά πράγματα. Ο Δημήτρης έκανε ένα ταξίδι, ήταν ανοικτός στη συζήτηση. Τα απλά πράγματα έτσι είναι, τα πιο όμορφα.
Γιαννακόπουλος: Δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου αυτή η σκέψη. Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι πρέπει να γυρίσει στον Παναθηναϊκό. Αρα πάντα στο δικό μου μυαλό αυτή η σκέψη ήταν ώριμη
-Για το αν ο Λεσόρ και ο Σλούκας έπαιξε καποιο ρόλο στην απόφασή του;
Μίλησα με τον Σλούκα χθες. Είχα σκοπό να συναντηθώ μαζί του, όπως και με άλλους παίκτες. Με ξέρει και τον ξέρω πολύ καλά. Ολα θα είναι τέλεια. Με τον Λεσόρ δεν μιλήσαμε ακόμα.
-Στο παρελθόν πετύχατε σπουδαία πράματα. Σας απασχολεί αυτό σε σχέση με το σήμερα, αυτή η πιθανή σύγκριση;
Δεν μπορώ να το αποφύγω αυτό. Μπορεί να γίνει αυτή η σύγκριση. Πρέπει να ζεις όμως στο παρόν και να βλέπεις στο μέλλον, όπως προείπα. Οσα πετύχαμε το κάναμε γιατί ήμασταν οικογένεια. Θα είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου γιατί μου αρέσει. Αυτή είναι η υπόσχεσή μου. Στην Ιταλία ο Ντατόμε με είχε καλέσει πριν 20 ημέρες. Πάτησα στο παρκέ και ήταν κάτι ιδιαίτερο για μένα. Θα έχω αυτό το αίσθημα και τώρα. Αυτό πάντα με ωθεί. Ο Δημήτρης κάνει τη δουλειά του. Και τώρα είναι δική μου ώρα να κάνω τη δουλειά μου. Υπαρχουν νέα πρόσωπα και καινούρια. Η εμπιστοσύνη είναι τα πάντα και να υπάρχει σεβασμο΄ς που είναι το κλειδί.
Ο εκνευρισμός για τα σενάρια σχετικά με Διαμαντίδη, Μπατίστ
-Για τους συνεργάτες του στην ομάδα και για τα δημοσιεύματα σχετικά με τους Ξανθόπουλο, Μπατίστ και Διαμαντίδη
Ομπράντοβιτς: Ξέρω ότι υπάρχουν φήμες. Τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, όλοι έχουν μια άποψη. Τι να κάνω; Να μιλάμε κάθε μέρα για αυτά; Δεν είναι η ζωή μου αυτή. Θα ενηερωθεί πρώτα ο πρόεδρος και όποιος πρέπει μέσα στην ομάδα. Τώρα δεν είναι δυντό να μιλάμε για ονόματα. Ελπίζω να το κατανοείτε.
Γιαννακόπουλος: Ο Παναθηναϊκός έχει τέτοια ιστορία, με ιερά τέρατα. Υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν ήδη. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσφέρει και θέλει ο κ. Ομπράντοβιτς, οι πόρτες είναι ανοικτές στον Παναθηναϊκό.
Η απάντηση για Ολυμπιακό
-Αν στα προηγούμενα τουρνουά στα “Παύλος Γιαννακόπουλος” ο Ζοτς είχε την σκέψη επιστροφής και αν ο Ολυμπιακός ότι δυναμώνει έπαιξε κάποιο ρόλο;
Γιαννακόπουλος: Δεν κοιτάμε τι κάνει ο μεγάλος αντίπαλος. Για τη Ρεάλ θα λέτε. Εχασε στον τελικό. Θέλουμε να την περάσουμε στους τίτλους. Βεβαίως και θέλουμε να το κάνουμε. Ο Θεός εδώ είναι και ελπίζουμε μια μέρα να την περάσουμε τη Ρεάλ
Ομπράντοβιτς: Ημουν στην Παρτιζάν και ημουν χαρούμενος εκεί. Δε βάζω στόχους για το μέλλον. Τον Νοέμβριο πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση. Ειλικρινά δεν το είχα σκεφτεί, δεν ήθελα να ακούσω κάτι για μπάσκετ το προηγούμενο διάστημα. Το να μιλάς για αυτό το κλαμπ δεν ειναι απαραίτητο. Υπάρχει τεραστια ιστορία εδώ. Είμαστε περήφανοι για τον Παναθηναϊκό, όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτή η ομάδα. Σέβομαι κάθε αντίπαλο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας. Να ξέρουμε ποιοι είμαστε και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Με τον απαραίτητο σεβασμό σε κάθε αντίπαλο παίκτη ή ομάδα ή κόσμο.
-Τα συναισθήματά του όταν μπήκε στο ΟΑΚΑ πριν την παρουσίασή του και αντίκρισε τον κόσμο μπροστά του;
Είμαι χαρούμενος. Δεν το περίμενα ότι θα είναι τόσος κόσμος εδώ. Τους ευχαριστώ ξανά. Ολα αυτά τα χρόνια που έρχομαι σαν αντίπαλος νιώθω την αγάπη. Τώρα είμαι εδώ και είμαι έτοιμος να δουλέψω. (στα ελληνικά:) Κύριε Αλβέρτη είστε έτοιμος να δουλέψουμε;
Γιαννακόπουλος: Σαν αντίπαλος ερχόταν εδώ. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν δύσκολες στιγμές και πίκρες για εμάς. Ο Ζοτς με έπαιρνε τηλέφωνο σε αυτές τις στιγμές και μου έδειχνε ότι ήταν δίπλα μου, με συμβούλευε και τον ευχαριστώ. Σα φίλος δεν ήταν ποτέ αντίπαλος.
-Αν η σημερινή μέρα είναι μεγαλύτερη και από έναν τίτλο;
Ομπράντοβιτς: Αυτό το κλαμπ είναι τοσο μεγάλο ,όπως και οι προσδοκίες σε αυτό. Είναι τα γενέθλιά του Δημήτρη σήμερα. Από σήμερα ξεκινάμε τη δουλειά. Να είμαστε σοβαροί και ειλικρινείς μεταξύ μας. Να πείσουμε τους παίκτες και να καταλάβουν τι σημαίνει να παίζουν στον Παναθηναϊκό. Ολοι θέλουν να βλέπουν μια ομάδα να παλεύει, να δίνει τα πάντα και όλα θα είναι καλά. Και στις κακές ημέρες. Αυτό το κλαμπ θέλει πάντα να είναι το καλύτερο και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.
-Αν αυτό ήταν το καλύτερο δώρο για τον Παναθηναϊκό ανήμερα της γιορτής του πατέρα και αν ήταν... δώρο για τον Παύλο Γιαννακόπουλο
Σίγουρα θα είναι χαρούμενοι εκεί πάνω. Ο Ζέλικο επέστρεψε!
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο