Τσους Μπουένο: Την ώρα που τα πάντα παραμένουν ανοικτά όσον αφορά το NBA και την είσοδό του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο CEO της Euroleague τόνισε ότι η συνύπαρξη δύο ανταγωνιστικών λιγκών θα ήταν καταστροφική για το μπάσκετ.
«Αν αποφασίσουν να εισέλθουν στην αγορά, θα είναι καταστροφή. Και το γνωρίζουν, το γνωρίζουμε κι εμείς και δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Είχαμε κάποιες συζητήσεις μετά τη συνάντηση στην Κόμο. Η θέση των μετόχων ήταν απολύτως ξεκάθαρη. Θα είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να ακούσουμε και να συζητήσουμε με το NBA οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία. Πρέπει, όμως, να έχει νόημα για εμάς. Οι τηλεφωνικές γραμμές παραμένουν ανοιχτές και, αν κάτι δεν λειτούργησε, ίσως υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει στο μέλλον», δήλωσε ο Ισπανός.
Διαβάστε επίσης...
Για τις ομάδες και αν σύλλογοι θα αποχωρήσουν για να παίξουν στο NBA Europe: «Πιστεύω ότι μέσα σε πέντε χρόνια, με αυτή την επέκταση, θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι σύλλογοι θα είναι οικονομικά βιώσιμοι.
Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι οι ομάδες θέλουν να παραμείνουν ενωμένες και να ενεργούν από κοινού. Αυτό ακούω κι εγώ και αυτό ακούσαμε από όλες τις ομάδες στη λίμνη Κόμο. Αν είσαι διχασμένος, χάνεις αξία και τότε επωφελείται κάποιος τρίτος. Ένα από τα πράγματα που δεν θέλουμε είναι να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερος κατακερματισμός», είπε ο Τσους Μπουένο στο Reuters.
UEFA Nations League
Super League
Premier League
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος