Δεν εξηγούνται αλλιώς οι αποκαλύψεις της παρανομίας της που όπως φαίνεται έχει προσβάλει και δυσαρεστήσει τα μέγιστα τους θεούς της αρχαίας Ελλάδας.
Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 η Αθήνα είχε σχεδιάσει και αποφασίσει να διεξάγει το αγώνισμα της σφαιροβολίας, σε Ανδρες και Γυναίκες, στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας.
Θα ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία, σε διάστημα 1635 χρόνων, όπου Γυναίκες θα μετείχαν σε αγώνες στο ανδροκρατούμενο αρχαίο στάδιο.
Στις 18 Αυγούστου η Αμερικανίδα σφαιροβόλος Κριστίν Ιστον έγινε η πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε στα χώματα της Ολυμπίας.
Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Ρωσίδα Ιρίνα Κορζανιένκο με βολή 21.06.
Η χαρά της όμως δεν κράτησε ούτε δύο μέρες. Προφανώς η νίκη της δεν άρεσε στους θεούς
Βρέθηκε ντοπέ με ισχυρή αναβολική ουσία και έχασε το χρυσό της μετάλλιο που πήγε στη Γιουμλέιντι Κούμπα από την Κούβα.
Με την ακύρωσή της ανέβηκε από την 4η θέση στην τρίτη και στο χάλκινο μετάλλιο η συμπατριώτισσά της Σβετλάνα Κριβέλιοβα.
Οκτώ χρόνια μετά ο εφιάλτης ξαναγύρισε.
Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια, 43 χρόνων σήμερα, φέρεται ως κάτοχος ενός από τα πέντε ύποπτα δείγματα των ελέγχων ντόπινγκ που έχει επανεξετάσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το περασμένο καλοκαίρι.
Είναι το πρώτο όνομα που διαρρέει και μάλιστα από την ίδια τη ρωσική ομοσπονδία.
Ολα θα κριθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ στη συνεδρίασή της στη Λωζάννη την ερχόμενη βδομάδα.
Το γεγονός ότι η ΔΟΕ ζήτησε να έρθει σε επαφή με την αθλήτρια για διευκρινίσεις έχει φέρει την Κριβέλιοβα στην πρώτη γραμμή των υπόπτων αθλητών που παραμένουν προς το παρόν άγνωστοι στο σύνολό τους.
Είναι προφανές ότι τα πέντε δείγματα πρέπει να είναι οριακά θετικά, ειδάλλως θα είχαν αποκαλυφθεί στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Η Σβετλάνα Κριβέλιοβα αρνείται τυχόν ενοχή της και απειλεί ότι δεν πρόκειται με τίποτα να επιστρέψει το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
«Οκτώ χρόνια μετά θα ζητήσουν το μετάλλιό μου, δεν το δέχομαι. Αλλωστε τίποτα δεν πρόκειται να γίνει για την απονομή δικαιοσύνης από τη στιγμή που, αν εγώ ακυρωθώ, η πέμπτη στην κατάταξη και μετά τέταρτη τότε δεν είχε υποβληθεί όπως προβλέπουν οι κανονισμοί σε έλεγχο ντόπινγκ».
Βέβαια το απίθανο αυτής της ιστορίας είναι το γεγονός ότι τη θέση της Κριβέλιοβα στο τρίτο σκαλί του βάθρου των Αγώνων της Αθήνας, εφόσον όντως αποκαλυφθεί τυχόν ενοχή της, θα πάρει η Ναντέζντα Οσταπτσουκ από τη Λευκορωσία, που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και επτά μέρες αργότερα έχασε το μετάλλιό της επειδή ανιχνεύθηκε θετικό το δείγμα της στον έλεγχο ντόπινγκ.
Πηγή: Goal