Facebook Pixel Τι γίνεται στην αγορά τυχερών παιχνιδιών;
| 2012-12-18 00:38:00

Τι γίνεται στην αγορά τυχερών παιχνιδιών;

Τι γίνεται στην αγορά τυχερών παιχνιδιών;

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε ότι έρχονται αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα online τυχερά παιχνίδια.

Σημερινό δημοσίευμα της imerisia.gr αναφέρει πληροφορίες για το τι θα προβλέπει και τι θα καταργεί η νέα τροπολογία του φορολογικού νομοσχεδίου γύρω από τα τυχερά παιχνίδια προκειμένου να λυθούν οι εκκρεμότητες μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ.

Στο κείμενο που μπορείτε να βρείτε ολόκληρο εδώ, αναφέρεται μεταξύ άλλων για τις εταιρείες online τυχερών παιχνιδιών:

«Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα τροπολογία θα καταργεί και τυπικά διάφορες υπουργικές αποφάσεις που δεν είναι σε ισχύ και θα προβλέπει επίσης:

(...) Τη διευκρίνιση του τρόπου με τον οποίο θα ανοίξει η αγορά τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, αποκλείοντας τον αθλητικό στοιχηματισμό και ανοίγοντας το πόκερ και παιχνίδια τύπου καζίνο».

Επιπλέον λίγο παρακάτω αναφέρεται:

"Επιστολή της Κομισιόν για τις κυρώσεις εταιρειών

Με επιστολή της στην ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν σημειώνει ότι η απόφαση 23/2/23.10.2012 της ΕΕΕΠ που αφορά τις κυρώσεις στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς δεν πραγματοποιήθηκε προηγουμένως κοινοποίηση της απόφασης στην Κομισιόν.

Η Κομισιόν, όπως αναφέρει στην επιστολή, θα ήθελε να λάβει τις παρατηρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα εντός δέκα εβδομάδων από τις 4/12/2012. Ειδικότερα, ζητά να ενημερωθεί για τον τρόπο που προτίθενται οι ελληνικές αρχές να ρυθμίσουν την κατάσταση προκειμένου να διασφαλίσουν τη συμβατότητα του κειμένου με την Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή σε συνέδριο για τα τυχερά παιχνίδια ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Ε. Γιαννακόπουλος μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει καταστρώσει τριετές σχέδιο για την ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών. Επίσης σημείωσε οι αποφάσεις της Επιτροπής θα συμβαδίζουν με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο".

ΠΗΓΗ: Pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags