Facebook Pixel Κάτω τα χέρια σας από τις κυρίες!
| 2013-02-19 00:30:00

Κάτω τα χέρια σας από τις κυρίες!

Κάτω τα χέρια σας από τις κυρίες!

Το πρόγραμμα του World Series of Poker 2013 συνεχίζει να είναι αντικείμενο συζήτησης μέρες μετά τη δημοσίευσή του, έχοντας προσφέρει πολυπόθητες καινοτομίες – αλλά και μία αλλαγή που έφερε τα πάνω, κάτω.

 

 

Τα Ladies Events για χρόνια ήταν «αγκάθι» στον κόσμο του World Series of Poker: παρ’ όλο που δεν είναι το μόνο «αποκλειστικό» event στο πρόγραμμα (για παράδειγμα, υπάρχει και το Seniors Event), πολλοί παίκτες, είτε γιατί θεωρούν ότι βρίσκονται σε πλεονέκτημα απέναντι σε γυναίκες παίκτριες, είτε για πλάκα, λάμβαναν μέρος στο τουρνουά.

Μέχρι τώρα, λόγω των νόμων στη Νεβάδα, οι διοργανωτές δεν μπορούσαν παρά να επιτρέψουν τη συμμετοχή στα Ladies Events των αντρών που το επιθυμούσαν. Όμως φέτος βρήκαν μια λύση για να προστατέψουν το τουρνουά τους.

Το εισιτήριο για το τουρνουά φέτος κοστίζει $10.000, αλλά οι γυναίκες που θα θελήσουν να συμμετάσχουν κερδίζουν έκπτωση 9 χιλιάδες δολάρια!

Για να καταλάβουμε γιατί οι διοργανωτές επέλεξαν μια τέτοια στρατηγική, πρέπει να σκεφτούμε ότι σε γενικές γραμμές οι άντρες αποτελούν περίπου το 95% του συνόλου της κοινότητας, των ανθρώπων που παίζουν στα live τουρνουά. Τα τελευταία χρόνια εντείνονται οι προσπάθειες να «ισοροπήσει» το field, φέρνοντας περισσότερες γυναίκες στο παιχνίδι.

Θεωρείται ωστόσο ότι η αντρική κοινότητα δεν υποστηρίζει τις προσπάθειες πρακτικά, μια άποψη που στηρίζεται εν πολλοίς και στο ότι άντρες παίκτες επιλέγουν να «σπάνε» το αποκλειστικό των γυναικείων τουρνουά, συχνά ντυμένοι σαν γυναίκες.

Πού είναι το μεγάλο πρόβλημα; Θεωρούνται «δυσκολότεροι» αντίπαλοι, που προκαλούν αμηχανία με την επιθετικότητα και τη στάση τους. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όλους τους άντρες παίκτες, αφού αυτοί που «τα βάζουν» συχνότερα με όσους συμμετέχουν στα Ladies Events είναι …άντρες!

Ωστόσο, οι διοργανωτές θεώρησαν απαραίτητο να «περιφρουρήσουν» το ίδιο τους το τουρνουά.

Κι αυτό δεν είναι διάκριση;

Η νέα συζήτηση που ανοίγει τώρα, είναι κατά πόσον ήταν νόμιμη αυτή η κίνηση του WSOP.

Μπορείτε να διαβάσατε ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον νήμα στο 2+2, αλλά για να πάμε κατευθείαν στο θέμα, η έκπτωση υποστηρίζεται από τον νόμο – τουλάχιτον εν πρώτοις.

Θεωρείται κάτι αντίστοιχο με την έκπτωση εισιτηρίων για τα παιδιά ή τους υπερήλικες ή άλλες κοινωνικές ομάδες.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες που έχουν μέχρι τώρα συμμετάσχει στο Ladies Event δεν το κάνουν πάντα με στόχο ...την κωμωδία. Ο Shaun Deeb, που έχει πιθανότατα και την πιιο διάσημη φωτογραφία in drag από το WSOP (δεξιά), έχει πει στο παρελθόν ότι συμμετέχει στο τουρνουά με σκοπό να προωθήσει την ιδέα ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλλα στο πόκερ. Θα αντιδράσει ο Deeb ή άλλοι παίκτες που έχουν υποστηρίξει την ίδια ιδέα στο παρελθόν; Ο χρόνος θα δείξει!

ΠΗΓΗ: Pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags