Δηλαδή πριν από 28 χρόνια.

Οποιο παιδί γεννήθηκε εκείνη τη χρονιά είναι σήμερα 28 χρονών.

Η τελευταία φορά που οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο μπάσκετ ήταν την περίοδο 1991-92.

Δηλαδή πριν από 21 χρόνια.

Οποιο παιδί γεννήθηκε εκείνη τη χρονιά είναι σήμερα ολόκληρος άντρας 21 χρονών.

Στο βόλεϊ και στο πόλο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν έχουν γνωρίσει ανάλογες χαρές.

Να όμως που έξαφνα τους προέκυψε το χάντμπολ. Ούτε που το γνώριζαν καλά καλά. Περισσότερο το είχαν ακουστά και σαφέστατα λιγότερο γνώριζαν κανονισμούς και λεπτομέρειες.

Οι χαρές όμως ήρθαν με το τσουβάλι, που λέει ο λαός μας

Η ομάδα των Ανδρών κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή το 2010 και 2011 και ζέστανε για τα καλά τις καρδιές των φίλων του ΠΑΟΚ.

Προχθές δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας και ήρθε και ο πρώτος τίτλος για τις Γυναίκες του «δικέφαλου» που έχουν δεν έχουν ζωή 5-6 χρόνια.

Το χάντμπολ χαρίζει τίτλους στην ομάδα της Θεσσαλονίκης την ώρα που ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχουν... στερέψει.

Μάλιστα, στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος Ανδρών υπάρχει και πάλι ο ΠΑΟΚ που όμως δύσκολα μπορεί από την τέταρτη θέση να ανατρέψει την κατάσταση και να φθάσει στο τρόπαιο.

Κι αν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης υπάρχει μουρμούρα για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική στο βόλεϊ και το πόλο που φέτος τα πήγαν περίφημα στις εθνικές διοργανώσεις και μοίρασαν ελπίδες για το άμεσο μέλλον.

Ο ΠΑΟΚ σιγά σιγά και πάνω απ' όλα αθόρυβα στήνει πυλώνες ανάπτυξης και εξέλιξης σε πολλά από τα αθλήματα που καλλιεργεί και μάλιστα, σε αντίθεση με το παρελθόν, χωρίς να επενδύει και να ξοδεύει αλόγιστα τα ευρώ του.

Η ΠΑΕ ενισχύει τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και το οικοδόμημα του ενιαίου «δικέφαλου» φαίνεται να αποκτά πέρα από αξία και γερά θεμέλια.

Σε αντίθεση με τους συμπολίτες του Αρη και Ηρακλή που ονειρεύονται να αποκτήσουν μια μέρα και μάλιστα όσον το δυνατόν πιο γρήγορα τον δικό τους Μίδα...

Πηγή: Goal