Facebook Pixel Μάθε παιδί μου πόκερ
| 2013-05-01 22:30:00

Μάθε παιδί μου πόκερ

Μάθε παιδί μου πόκερ

Ο πρόεδρος ένωσης σχολείων της Βρετανίας, Christian Heinrich, μίλησε στην ετήσια συγκέντρωση των μελών της ένωσης χτες, υποστηρίζοντας ότι τα σχολεία πρέπει να επικεντρωθούν στη διδασκαλία δεξιοτήτων που είναι χρήσιμες στην καθημερινότητα.

«Τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες πρέπει να μάθουν να μοιράζονται και να δανείζονται, πρέπει να μάθουν για τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, να μάθουν για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες, τον αυτοέλεγχο και την αυτοσυντήρηση και, ίσως το πιο σημαντικό, να μάθουν να είναι περίεργοι, σε ένα περιβάλλον όπου να είναι ασφαλές και πιο επιθυμητό να μάθει κανείς με ασφάλεια από τα λάθη του, από το να τα επαναλάβει» είπε ο Heinrich στους συναδέλφους του.

«Αυτό ζητάω από τα παιδιά στο σχολείο μου "σκαρφαλώστε στα δέντρα! Μαγειρέψτε το φαγητό σας! Οδηγήστε ένα καρτ γύρω από το πάρκο! Παίξτε πόκερ! Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στο σχολείο από τις τάξεις και τις εξετάσεις. Κάντε λάθη ενώ μπορείτε να διαχειριστείτε τις επιπτώσεις και να μάθετε το μάθημά σας".

Αν και αυτό που λέει ο Heinrich ακούγεται ξένο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, στην ουσία δεν λέει κάτι ρηξικέλευθο: το ΜΙΤ, για παράδειγμα, περιλαμβάνει το πόκερ στο πρόγραμμα των μαθημάτων, ενώ στη Βρετανία έχουμε δει να διοργανώνονται τουρνουά πόκερ για φοιτητές.

Επιπλέον, ειδικά για το πόκερ, στο παρελθόν έχουμε δει να γίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη εργαζομένων. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα το PokerUpdate δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο συνέκρινε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να παίξει κανείς πόκερ, με αυτές των χρηματιστών.

Να παίρνεις ρίσκα, αλλά και να ξέρεις πότε να πας πάσο. Να είσαι επιθετικός, αλλά και να έχεις σχέδιο για την επόμενη κίνησή σου. Αλλά και το πιο δύσκολο μάθημα απ’ όλα, ότι κάποιες φορές μπορείς να τα κάνεις όλα σωστά και πάλι να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.(Κι όλα αυτά, χωρίς να υπολογίσουμε την εξοικείωση με τα μαθηματικά!)

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που μαθαίνει κανείς παίζοντας πόκερ. Θα διαλέγατε αυτό τον τρόπο για να τα διδάξετε στο δικό σας παιδί;

ΠΗΓΗ: Pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags