Facebook Pixel Γεια σου Μαρία!
| 2013-06-06 20:18:00

Γεια σου Μαρία!

Γεια σου Μαρία!

Η Μαρία Σαράποβα έφυγε για τελικό! Σπουδαία εμφάνιση από τη Ρωσίδα η οποία με 2-1 σετ κόντρα στην Βικτόρια Αζαρένκα θα διεκδικήσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός.

Η 13η συνάντησή της με την «Βίκα» (και 3η στο χώμα) αποδείχθηκε γούρικη για τη «Μάσα», καθώς με αποφασιστικότητα και δυναμισμό έγινε η πρώτη που έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό στο Παρίσι, πανηγυρίζοντας την 6η νίκη της κόντρα στη Λευκορωσίδα. Μπορεί η βροχή πριν από το ξεκίνημα του τρίτου σετ να διέκοψε για λίγο τις προσπάθειες των δύο αθλητριών, η Σαράποβα παρόλα αυτά έδειξε να μην ενοχλείται.

Με 6-1, 2-6, 6-4, σε 2 ώρες και 4 λεπτά αγώνα, η 26χρονη πρωταθλήτρια προκρίθηκε για πρώτη φορά σε έναν τελικό Γκραν Σλαμ που υπερασπίζεται, περιμένοντας πλέον μία εκ των Σερένα Γουίλιαμς, Σάρα Εράνι που αναμετρώνται στον δεύτερο ημιτελικό.

Νευρικός, αλλά έντονος ο αγώνας, με τη Σαράποβα (Νο2) να βάζει από νωρίς τις βάσεις για την επικράτηση. Το μπρέικ της «Βίκα» στο πρώτο μόλις game αφύπνισε τη Ρωσίδα η οποία με ένα εκρηκτικό παιχνίδι δεν άφησε περιθώρια στην Λευκορωσίδα (Νο3) αντίπαλό της, φτάνοντας μόλις σε 28 λεπτά αγώνα στο 1-0 με 6-1. Με την πλάτη στον τοίχο η Αζαρένκα προσπάθησε να φανεί πιο ανταγωνιστική και εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Σαράποβα έκανε το μπρέικ στο 6ο game, προηγούμενη με 4-2. Το Νο3 του ταμπλό κατάφερε από εκεί κι έπειτα να κρατήσει το σερβίς της και να φτάσει στην ισοφάριση.

Μάχη σώμα με σώμα στο τρίτο και καθοριστικό σετ κι αφού είχε προηγηθεί η διακοπή λόγω της βροχής, με τις δύο τενίστριες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι και το 2-2. Με δύο μπρέικ η «Μάσα» έστειλε σαφές μήνυμα και παρότι η Αζαρένκα απάντησε με δικό της μπρέικ και μείωσε σε 5-4, δεν μπόρεσε να κάνει και την ανατροπή, στην πρώτη της παρουσία στα ημιτελικά του χωμάτινου Γκραν Σλαμ.

Η Σαράποβα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 52 winners, 35 αβίαστα λάθη, 11 άσους, 11 double faults και 83 συνολικά πόντους ενώ η «Βίκα» είχε 18 μόλις winners, 21 αβίαστα λάθη, 3 άσους και 73 συνολικά πόντους.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags