Facebook Pixel Ναδάλ είσαι!
| 2013-06-07 19:15:00

Ναδάλ είσαι!

Ναδάλ είσαι!

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κράτησε σχεδόν 5 ώρες (4 ώρες και 37 λεπτά, για την ακρίβεια), ο Ράφα Ναδάλ νίκησε με 3-2 σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός και θα έχει την ευκαιρία να διατηρήσει τα κεκτημένα!

Ο Ναδάλ άρχισε καλύτερα από το Σέρβο το παιχνίδι, πιο επιθετικά, και το 6-4 στο πρώτο σετ του έδωσε το προβάδισμα για τη συνέχεια. Ο Τζόκοβιτς βελτιώθηκε και απάντησε με το 6-3 στο δεύτερο σετ, το επόμενο ωστόσο ανήκε στον Ισπανό, ο οποίος παρά τη μεγάλη αποχή του από τη δράση απέδειξε ότι παραμένει στην ελίτ του παγκόσμιου τένις. Όντας απολαυστικός στο τρίτο σετ, προηγήθηκε 5-0 και έφτασε στο 2-1 με το 6-1 σε 37 λεπτά, στέλνοντας μήνυμα ανωτερότητας στον αντίπαλό του.

Ο Τζόκοβιτς δεν σοκαρίστηκε από τον τρόπο που βρέθηκε ξανά πίσω. Συνήλθε γρήγορα και στη διάρκεια του τρίτου σετ έκανε τα αδύνατα δυνατά για μείνει όρθιος. Απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ του Ναδάλ, κάνοντας το 4-4, και κατάφερε με το 7-3 στο 13ο γκέιμ να επικρατήσει 7-6 και να ισοφαρίσει 2-2 στα σετ.

Οι δυο κορυφαίοι τενίστες έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στο τάι μπρέικ. Το 1-0 από μπρέικ χάρισε στον Σέρβο ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά ο Ισπανός κρατήθηκε ζωντανός στη διεκδίκηση της νίκης, ισοφαρίζοντας 4-4 με δικό του μπρέικ σ' εκείνο το σημείο.

Τα σετ: 4-6, 6-3, 1-6, 7-6, 7-9.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags