Facebook Pixel Κι άλλα λεφτά από τον ΟΠΑΠ με κυβερνητική εντολή
| 2013-06-27 14:08:00

Κι άλλα λεφτά από τον ΟΠΑΠ με κυβερνητική εντολή

Κι άλλα λεφτά από τον ΟΠΑΠ με κυβερνητική εντολή

Εχουν σφίξει ιδιαίτερα τα οικονομικά περιθώρια των ομάδων της Super League, γι' αυτό και ανάγεται άλλη μια φορά το θέμα των χορηγιών του ΟΠΑΠ σε μείζον πρόβλημα, που ζητά άμεση λύση από πλευράς του συνεταιρισμού. Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης. 
 

Ως γνωστόν, τα κυριότερα έσοδα της συντριπτικής πλειονότητας των ομάδων (πλην εκείνων που αγωνίζονται στην Ευρώπη ?εισροές από UEFA και ευρω-εισιτήρια) προέρχονται από τη NOVA (40 εκατ. ετησίως) και από τη διπλή χορηγία του ΟΠΑΠ (την κεντρική για την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος προς τη λίγκα και τις επιμέρους για τις φανέλες). Πέρυσι αυτή η διπλή χορηγία του ΟΠΑΠ ανήλθε σε 22 εκατ.

Για την προσεχή σεζόν τα τηλεοπτικά είναι φιξαρισμένα, αλλά από τον ΟΠΑΠ οι 18 (και όχι πλέον 16) ομάδες έχουν για την ώρα μόνο την κεντρική χορηγία των 13 εκατ. Κι όπως έγινε κατανοητό, χθες στη Super League, o Οργανισμός που σε μερικές ημέρες ιδιωτικοποιείται, δεν απαντάει καν για τη χορηγία στις φανέλες, η οποία πέρυσι ανήλθε στα 14,4 εκατ.

Το συγκεκριμένο έσοδο, το οποίο είναι στον «αέρα», λογικά τρομάζει όλες τις ομάδες. Και εκείνες που εισέπρατταν το μίνιμουμ των 400.000 ευρώ ετησίως και τις «μεγάλες» που έφταναν ως τα 2 εκατ! Τις τρομάζει καθώς τυχόν απώλειά του θα δημιουργήσει αναλογικά την ίδια «τρύπα» σε όλες. «Τρύπα» που δεν μπορεί να καλυφθεί διαφορετικά, καθώς τέτοια λεφτά για χορηγία φανέλας αυτή την εποχή από οποιονδήποτε χορηγό σε τούτη τη χώρα απλώς δεν υπάρχουν.

Στη λίγκα, συνεπώς, λογικότατα «τσουρουφλίζονται», όμως «φως στο τούνελ» από τον ΟΠΑΠ, επίσης λογικά, δεν θα δουν. Και διότι δεν είναι σύνηθες μια διοίκηση «υπ' ατμόν» να δεσμεύσει τους νέους ιδιοκτήτες του «μαγαζιού» με επιπλέον βάρη κοντά στα 25 εκατ. (η χορηγία για τις φανέλες και τα χρήματα που επίσης ζητά, προκειμένου να επιβιώσει, η Football League) και επειδή τα ποσά προς το ποδόσφαιρο ?κοντά στα 40 εκατ. στο σύνολο- ξεφεύγουν και δικαίως με τέτοια ανοιχτά ταμεία θα ζητήσουν αντίστοιχες παροχές και άλλα αθλήματα.

Αν βρεθεί λύση, αυτή θα είναι μόνο πολιτική, μέσω κυβερνητικής εντολής. Διά της ίδιας οδού, κοντολογίς, που δόθηκαν και τα 13 εκατ. της κεντρικής χορηγίας προκειμένου ο συνεταιρισμός να συναινέσει στην αναδιάρθρωση της κατηγορίας με την αύξηση των ομάδων σε 18.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags