Facebook Pixel Έλληνας παίκτης πόκερ αναστάτωσε την Βραζιλία
| 2013-07-23 22:31:00

Έλληνας παίκτης πόκερ αναστάτωσε την Βραζιλία

Έλληνας παίκτης πόκερ αναστάτωσε την Βραζιλία

Ο Βασίλης Παναγιωτίδης εδώ και ένα μήνα βρίσκεται στην Βραζιλία και συνδιάζει τις διακοπές με τις μεγάλες επιτυχίες στο πόκερ.

Ο Βασίλης Παναγιωτίδης γράφει την δική του ιστορία στο Sao Paulo όπου βρίσκεται από τις 19 Ιουνίου και έχει ήδη κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο και ένα επιβλητικό τρόπαιο.

Και όλα αυτά πριν καν αρχίσει το Brazilian Series of Poker της PokerStars στο οποίο ο Βασίλης θα δώσει βροντερό παρόν συμμετέχοντας σε τέσσερα events: το R$ 4500 BSOP High Roller, το R$2.200 BSOP main event, ένα R$1.100 NLHE 6max και ένα R$1.100 PLO.

Ο Βασίλης Παναγιωτίδης έλαβε μέρος πριν από λίγες ημέρες στο H2 100k Gtd που είχε κόστος συμμετοχής τα R$ 500 (περίπου 170ευρώ). Το τουρνουά είχε τρεις Day 1 και συγκέντρωσε 450 παίκτες οι οποίοι εκτόξευσαν το έπαθλο της πρώτης θέσης στα R$27.000, περίπου 10.000 ευρώ.

Κάθε παίκτης ξεκίναγε με 20.000 μάρκες και τα blinds ανέβαιναν κάθε μια ώρα.

Στην Day 2 ο Βασίλης Παναγιωτίδης πέρασε με 80.000 μάρκες και το average ήταν 114.000 μάρκες. Μια καθοριστική παρτίδα διπλασίασε σχεδόν το stack του Βασίλη και τον βοήθησε συνεχίσει με άλλο αέρα το παιχνίδι του και να κατακτήσει τελικά την πρώτη θέση, τον τίτλο και το τρόπαιο.

Όταν τα blinds ήταν 1.200/2.400 ο παίκτης από UTG έκανε raise στις 5.000μάρκες και το call κάνουν ακόμη τρεις παίκτες και ο Βασίλης Παναγιωτίδης με 10-9 offsuit .

Στο flop εμφανίστηκαν τα φύλλα Κ-7-2 και τα δύο από αυτά ήταν καρό. Ο Βασίλης από το small blind που δεν είχε κανένα καρό πάνω του έκανε check, ο παίκτης από το big blind έκανε check, και ακολούθησαν το παράδειγμά τους και οι υπόλοιποι παίκτες.

Στο turn εμφανίζεται ακόμη ένα καρό. Όπως μας είπε ο Βασίλης Παναγιωτίδης: «Έκανα check και επειδή πίστευα πως σε 5way pot αν είχε κάποιος flush draw θα έκανε κάποιο bet στο flop, πίστεψα πως το big blind θα κάνει μια απόπειρα να κλέψει το pot παριστάνοντας το flush draw ή ίσως με κάποιο αδύναμο Κ».

Και τελικά το big blind ποντάρει 15.000 μάρκες. Μόνο ένας παίκτης έκανε το call που ήταν πολύ tight και όταν ήρθε η σειρά του Παναγιωτίδη ο Έλληνας παίκτης αύξησε το ποντάρισμα στις 37.000 μάρκες.

Και οι δύο αντίπαλοι του πήγαν πάσο και το stack του Παναγιωτίδη μετά το πολύ καλό «διάβασμα των αντιπάλων του» σκαρφάλωσε στις 150.000 μάρκες. Ο ίδιος δήλωσε: «Το field γενικά αποτελείται από Βραζιλιάνους παίκτες και θεωρείται αρκετά value σε σχέση με άλλα τουρνουά που έχω παίξει στο παρελθόν».

Από εκεί και πέρα άνοιξε ο δρόμος για την κορυφή και ο Βασίλης Παναγιωτίδης κατάφερε να κατακτήσει το κορυφαίο έπαθλο των R$27.000 και το εκπληκτικό τρόπαιο της φωτογραφίας.

Ο Παναγιωτίδης μας είπε πως ο κόσμος εκεί είναι υπερβολικά φιλόξενος με όποιον είναι από ξένο μέρος και πως όταν μαθεύτηκε πως κέρδισε το τουρνουά κάθε άλλο παρά ενοχλημένοι ήταν οι παίκτες οι οποίοι πλέον όλοι τον φωνάζουν “Greco”.

Μας τόνισε επίσης πως όσα ακούγονται για την εγκληματικότητα στην περιοχή δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Είμαι ήδη ένα μήνα εδώ και πέρυσι έκατσα άλλους 4 και είναι από τα πιο ασφαλή μέρη και νομίζω πως οφείλω να το πω. Αν κάποιος ψηθεί για διακοπές και πόκερ μαζί, είναι καλός προορισμός».

Ο Βασίλης μας μίλησε και για τα cash games στο Sao Paulo και μας είπε πως οι Βραζιλιάνοι «είναι άπειρα loose και τα cash games είναι αρκετά έως πολύ εύκολα από άποψη field αλλά έχουν 5% rake χωρίς cap, κάτι το οποίο είναι υπερβολικό».

Η πραγματική περιπέτεια όμως για τον Βασίλη Παναγιωτίδη αναμένεται να ξεκινήσει μεθαύριο μαζί με το BSOP της PokerStars.

Αρχικά ο Έλληνας παίκτης θα παίξει στο R$ 4500 BSOP High Roller το οποίο θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη οπότε θα μπορούμε να τον παρακολουθήσουμε Live να αγωνίζεται για ακόμη έναν τίτλο. Θα ακολουθήσουν τα: το R$2.200 main event, R$1.100 NLHE 6max και R$1.100 PLO και έπεται συνέχεια!

ΠΗΓΗ: Pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags