Facebook Pixel Δεν πειράζει, Σπύρο!
| 2013-07-27 16:55:00

Δεν πειράζει, Σπύρο!

Δεν πειράζει, Σπύρο!

Το μυαλό του, από την κούραση, θόλωσε στο τελευταίο γύρισμα στη σημαδούρα των 22.5χλμ, δεν πήρε τη στροφή, αλλά κολύμπησε επιπλέον 40 περίπου μέτρα κι αυτό στοίχισε στο Σπύρο Γιαννιώτη το μετάλλιο, ίσως και το χρυσό, στην πρώτη του απόπειρα στην απόσταση των 25χλμ του Open Water στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, όπου τελικά τερμάτισε στην έκτη θέση με χρόνο 4ώρ.47:31.3.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 10 χιλιομέτρων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του στη διοργάνωση, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και αναφέρθηκε στο λάθος που του στέρησε πολύτιμες δυνάμεις για να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

«Ήταν πολύ γρήγορη κούρσα. Έτρεξα για πρώτη φορά σε τόση μεγάλη απόσταση και ήταν μια καλή αρχή για μένα. Μόνο που τα έκανα ‘θάλασσα’ στο τελευταίο γύρο, καθώς αφαιρέθηκα για ένα δευτερόλεπτο και πέρασα την σημαδούρα εσωτερικά αντί για εξωτερικά και αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω. Αυτό μου κόστισε το μετάλλιο, δεδομένου ότι κατανάλωσα δυνάμεις για να πλησιάσω και πάλι την προπορευόμενη ομάδα με αποτέλεσμα να είμαι άδειος στα τελευταία μέτρα που χρειαζόμουν δυνάμεις για το σπριντ»

Βέβαια, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την καλή επίδοση που έφερε σε ένα αγώνισμα που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία.

«Το γεγονός και μόνο ότι κατάφερα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε τόση μεγάλη κούρσα σημαίνει ότι έχω τεράστιες δυνατότητες να τα καταφέρω την επόμενη φορά».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags