Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1971, έκανε μια μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα. Φόρεσε την φανέλα κορυφαίων ελληνικών ομάδων όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, ενώ αγωνίστηκε και στο εξωτερικό στην Λέστερ και την Μπολόνια.

Ηγετική μορφή, παλικάρι και μεγάλη ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, γεύθηκε μεγάλες χαρές κι επιτυχίες, ενώ αγαπήθηκε από τους οπαδούς των ομάδων που έπαιξε.

Μετά το τέλος της καριέρας του αναμείχθηκε και με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ, όπου έγινε και πρόεδρος.

Ωστόσο, ο Θοδωρής Ζαγοράκης μεγαλούργησε με την εθνική ομάδα, αφού, πέρα από τις 120 συμμετοχές του, ήταν ο αρχηγός όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μάγεψε στην Πορτογαλία.

Ο Ζαγοράκης έκανε τρομερές εμφανίσεις στο Euro 2004. Ποιος θα ξεχάσει εκείνη την φανταστική του ενέργεια για να δοθεί η συστημένη μπαλιά στον Χαριστέα και να γίνει το 1-0 με την Γαλλία; Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω και να την θυμηθείτε… Ήταν μαγική στιγμή.

Πιο μαγική απ’ όλες, όμως, ήταν αυτή όταν σήκωνε την κούπα μετά τον τελικό με τους Πορτογάλους. Μια στιγμή που δεν ξεχνιέται ποτέ κι από κανέναν. Είναι χαραγμένη πιο βαθιά από κάθε άλλη…