Facebook Pixel Ο Ράφα είναι εδώ!
| 2013-11-10 19:18:00

Ο Ράφα είναι εδώ!

Ο Ράφα είναι εδώ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήθελε να κλείσει τη σεζόν με ένα μεγάλο τίτλο όμως ο Ράφα Ναδάλ του το απαγόρευσε. Νίκη με 2-0 για τον Ισπανό που πέρασε στον μεγάλο τελικό του ATP World Tour Finals στο Λονδίνο.

Ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα επικράτησε με 7-5, 6-3 σε 1 ώρα και 20 λεπτά και την Δευτέρα (11/4), στη δεύτερη παρουσία του στον τελικό, θα διεκδικήσει το πρώτο Masters Cup στην καριέρα του, κόντρα στον νικητή του άλλου ζευγαριού, μεταξύ Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα, στερώντας τη δυνατότητα από τον πολυνίκη του θεσμού να κυνηγήσει την 7η κούπα!

Ημιτελικός για γερά νεύρα στην Ο2 Arena της βρετανικής πρωτεύουσας και οι δύο «αιώνιοι» έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα… Προσέφεραν θέαμα, με τον Ναδάλ να… απογοητεύει το μεγαλύτερο ποσοστό των θεατών που βρίσκονταν στις εξέδρες, θέτοντας εκτός τον «βασιλιά».

Τέταρτη φετινή νίκη για τον Ισπανό επί του μεγάλου αντιπάλου του, 22η σε 32 συνολικά αναμετρήσεις και μόλις πρώτη σε indoor τουρνουά, έπειτα από τέσσερις ήττες, όλες στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Βράχος» ο Φέντερερ παρά τις λίγες ώρες ξεκούρασης που μεσολάβησαν, μετά τον εξαντλητικό αγώνα και την ανατροπή κόντρα στον Ντελ Πότρο, έπεσε μαχόμενος κόντρα στον επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας και αυτός τις ευκαιρίες του. Ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύθηκε, όπως στο 6ο game του πρώτου σετ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού ο Ελβετός πήρε τους πρώτους του πόντους στο σερβίς του Ναδάλ, έχασε τρία break points, ο Ναδάλ δεν του άφησε άλλο περιθώριο και ισοφάρισε σε 3-3 ενώ με break στο 9ο game πέρασε μπροστά με 5-4. Ο Φέντερερ απάντησε με νέο break, ισοφάρισε σε 5-5, αλλά πήρε την ίδια «πληρωμένη» απάντηση από τον Ισπανό, που αργότερα σέρβιρε για το σετ, παίρνοντας και το προβάδισμα.

Πιο εύκολα τα πράγματα στη συνέχεια για τον Ράφα, ο οποίος συνέχισε το γνωστό στυλ παιχνιδιού του, κάνοντας το break στο 5ο game, που του έδωσε το προβάδισμα με 3-2. Χαμηλά τα ποσοστά του Φέντερερ στο δεύτερο σερβίς, μόλις 4/13 επιτυχημένες προσπάθειες κοντά στο φιλέ, λίγοι οι πόντοι στο σερβίς του Ναδάλ και ο Ισπανός μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά (5-3), τελειώνοντας το ματς.

Το βράδυ (22:00) ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Στάνισλας Βαβρίνκα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags