Facebook Pixel Η επόμενη (επίσης δύσκολη) μέρα του ΠΑΟΚ
| 2014-03-03 13:00:00

Η επόμενη (επίσης δύσκολη) μέρα του ΠΑΟΚ

Η επόμενη (επίσης δύσκολη) μέρα του ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στον sportdog ότι ο Στέφενς δεν απομακρύνθηκε γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Εργοτέλη και σχολιάζει ότι τα "ψέματα" τελείωσαν στον Δικέφαλο...

Προφανώς ο Στέφενς δεν απομακρύνθηκε γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Εργοτέλη… Ο Ολλανδός αποφασίστηκε ότι θα έφευγε και αυτό ήταν θέμα χρόνου. Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν γίνονταν αλλιώς…

Έτσι όπως πήγε το πράγμα από τον Ιούνιο και μετά, η απόφαση για την πρόσληψη Στέφενς αποδείχθηκε ότι ήταν μία κίνηση που δεν βγήκε στον ΠΑΟΚ. Στην ζυγαριά που πρέπει να βάζουμε όλες τις καταστάσεις, τα αρνητικά υπερτερούσαν των θετικών.

Τι δεν έκανε ο Στέφενς:

Δεν επεδίωξε να πάρει ευθύνες και αποφάσεις στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού.
Δεν δούλεψε εξ’ αρχής την ομάδα σε τακτικό επίπεδο ξαφνιάζοντας τους πάντες και με την προετοιμασία που έκανε.
Έχασε την μεγάλη ευκαιρία πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς ληγκ απέναντι στην Σάλκε.
Σε όλο το διάστημα της συνεργασίας δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα μεγάλο παιχνίδι.
Δεν ενέπνευσε τα αποδυτήριά του και δεν πήρε από τους περισσότερους παίκτες του το 80-90% των δυνατοτήτων τους.
Δεν διαχειρίστηκε καθόλου καλά τις αλλαγές του χειμώνα στο ρόστερ του.

Από εκεί και πέρα κατάφερε να:

Δείξει ότι είναι σωστός επαγγελματίας και άνθρωπος κερδίζοντας τον σεβασμό των περισσοτέρων.
Επιβάλει την πειθαρχία εκτός γηπέδου.
Κερδίσει τον κόσμο που χάρη στο όνομά-βιογραφικό του δεν πίεζε ασφυκτικά την ομάδα και εκείνον.
Παρουσιάσει μία ομάδα η οποία απέναντι σε μικρομεσαίους αντιπάλους (ειδικά στην Τούμπα) κέρδιζε σημειώνοντας πολλά γκολ.

Τα αρνητικά ήταν πολλά περισσότερα, η κατάσταση όσο πήγαινε όλο και χειροτέρευε, κανείς παίκτης πλέον δεν πίστευε σε αυτό που έκανε, ο ΠΑΟΚ ήταν βέβαιο ότι θα χάσει τους στόχους του και πολύ λογικά ο Σαββίδης αποφάσισε να τον απομακρύνει.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο Ολλανδός συμφώνησε για το διαφαινόμενο αδιέξοδο και το συμβόλαιο μάλλον θα λυθεί χωρίς κόντρες και διαφωνίες.

Εδώ όμως είναι και το κρίσιμο σημείο: Όσο και αν η απομάκρυνση Στέφενς ήταν επιβεβλημένη, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι σε 10-20-30 μέρες θα λυθούν και θα ξεπεραστούν τα μεγάλα ποδοσφαιρικά προβλήματα του ΠΑΟΚ;

Είναι τόσο κακή και ανοργάνωτη αυτή η ομάδα που χρειάζεται πολλή-πολλή δουλειά για να... παίξει κάτι και να διορθώσει τις ολοφάνερες αδυναμίες της. (Το αμυντικό τρανζίσιον και οι απίστευτα κακές επιστροφές του ΠΑΟΚ για παράδειγμα, προκαλούν λύπηση, μια και κάθε κόρνερ υπέρ του Δικεφάλου καταλήγει πλέον σε φάση του αντιπάλου!).

Ο Γ.Χ. δέχθηκε πρόταση από τον Σαββίδη να αναλάβει μέχρι το καλοκαίρι. Είναι φανερό ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ποντάρει στην εξεύρεση άλλου προπονητή για εκείνο το διάστημα (στο μυαλό όλων είναι ο Σάντος) εκτός και αν ο Γεωργιάδης καταφέρει να κάνει τον ΠΑΟΚ… ομάδα. Σαν μέλος της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας, ο Γ.Χ. αισθάνεται ότι έχει και αυτός ευθύνες για την μέχρι τώρα κατάσταση και σήμερα πρέπει να σκεφθεί καλά την απόφασή του, με βάση βέβαια και όσα «τράβηξε» πέρυσι στα πλέι οφ.

Ό,τι και να γίνει βέβαια, όπως και να έρθουν τα πράγματα, οι παίκτες της ομάδας «έσφιξαν». Μέχρι τώρα υπήρχε η δικαιολογία του Στέφενς… Όσο κι’ αν ακόμη υπάρχει το… «δεν ξέρουμε τι παίζουμε» εκείνοι πολύ δύσκολα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Μάλλον πρέπει να καταλαβαίνουν ότι… τα «ψέματα» τελείωσαν και ο καθένας από αυτούς είναι υποχρεωμένος να υπερβάλει εαυτό για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πάρει μεγάλα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags