Facebook Pixel Το σήκωσε η Μαρία!
| 2014-06-07 19:25:00

Το σήκωσε η Μαρία!

Το σήκωσε η Μαρία!

Σε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς στην ιστορία του Ρολάν Γκαρός η Μαρία Σαράποβα επικράτησε της Σιμόνα Χάλεπ, με 2-1 σετ, κατακτώντας το δεύτερο Γαλλικό Όπεν της καριέρας της και το πέμπτο της Grand Slam.

Η Σαράποβα βρέθηκε να χάνει στο πρώτο σετ, αλλά πήρε πέντε σερί γκέιμ (5-3) και παρά την ύστατη προσπάθεια της Ρουμάνας να φέρει ξανά τα πάνω-κάτω, κατάφερε να πάρει προβάδισμα και να βάλει τις βάσεις για τον τίτλο. Το δεύτερο ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό, με την Χάλεπ να ‘χει σε δύο περιπτώσεις την ευκαιρία να σερβίρει για την ισοφάριση, αλλά να μην τα καταφέρνει. Εν τέλει, όμως, πέτυχε τον στόχο της, έστω κι αν χρειάστηκε το tie break! 

Στο τελικό σετ η «μάχη» συνεχίστηκε, με την Σαράποβα να δείχνει σε καλύτερη κατάσταση (αγωνιστικά και ψυχολογικά) να παίρνει κεφάλι στο σκορ (4-2 γκέιμ) κι έστω αν έδειξε να… χύνει την καρδάρα με το γάλα, έκανε νέο μπρέικ (5-4) και σερβίροντας για τον τίτλο απλά τέλειωσε τη δουλειά!

Η μεγάλη νικήτρια έφτασε τους 32 τίτλους συνολικά στην καριέρα του και πάει γι' άλλα, ενώ η ηττημένη μπορεί να μην κατέκτησε το τρόπαιο, αλλά δείχνει σε κάθε τουρνουά πως έρχεται με... φόρα, ενώ θα εξαργυρώσει την ξέφρενη πορεία της με την άνοδό της στο νούμερο τρία του κόσμου!  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags