Μία ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Νοτίου Αφρικής πως παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, η δικαστής Θοκοζιλ Μασίπα ανακοίνωσε πως το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Η δικαστής είπε ότι ο Νοτιοαφρικανός αθλητής ενήργησε «από αμέλεια» όταν πυροβόλησε την πόρτα της τουαλέτας, «επειδή πίστεψε ότι είχε μπει μέσα στο σπίτι κάποιος εισβολέας». Επιπλέον, είπε ότι η πολιτική αγωγή απέτυχε να αποδείξει ότι ο Πιστόριους είχε πρόθεση να σκοτώσει το 30χρονο top model.
Επίσης, βρέθηκε ένοχος για από αμέλεια πυροβολισμούς όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του σε ένα εστιατόριο.
Σημειώνεται ότι και οι δύο κατηγορίες για τις οποίες βρέθηκε ένοχος, δεν επισύρουν ισόβια κάθειρξη παρά μόνο μέχρι και 15 έτη εγκλεισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά και πως δεν υπάρχει σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νοτίου Αφρικής, ελάχιστη ποινή. Αυτό σημαίνει πως επαφίεται στην κρίση του δικαστηρίου η ποινή που θα του επιβληθεί η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα. Αξίζει επίσης, να σημειωθεί πως αναλόγως την ποινή, τα συγκεκριμένα αδικήματα μπορεί και να εξαγοραστούν χωρίς να χρειαστεί ο Πιστόριους να περάσει ούτε μία μέρα πίσω από τα σίδερα.
Πηγή: iefimerida.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο