Δεν λέω παντελώς άδικα, όμως τον Σπάθα τον έχουν στήσει στη γωνία και του αμολάνε πυρά… άνω κάτω και πλαγίως, ευθεία, διαγώνια, με τους «ελεύθερους σκοπευτές», όπως τους κατονομάζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Μέσα στην υπερβολή το βρίσκω όλο αυτό. Όχι πως δεν έκανε πολλά λάθη ο διαιτητής στην Τρίπολη, . πως τον βγάζει κανείς «αθώα περιστερά»!

Ωστόσο «πληρώνει» κι άλλα. Κατά βάση και επί του προκειμένου, τις υποδείξεις των βοηθών του. Αυτοί τον «κρέμασαν». Και πιο πίσω πάει το… όνομα του – οπότε ήταν από την αρχή περιττό να βγάλει ο ίδιος ως Ηλίας, αλλά ΣΠΑΘΑΣ… - και η προκατάληψη του «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να ‘κερδάνε’ και οι άλλοι να πάνε…»!

Οι πλάγιοι, λοιπόν που λέτε, ένας… Κοντιζάς κι ένας…κάποιος Σωτηρόπουλος, δεν κάνουν τα παλικάρια να απασχοληθούν ούτε για… σηματωροί σε υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού!

Για να μην πει κανείς πως το κούνημα σημαίας από δαύτους μέχρι που καλό θα ήταν να αποφευγόταν μέχρι και στις παρελάσεις! Για τέτοια είμαστε τώρα; Τους έχω ικανούς να κρατάνε σημαιάκια με περιεχόμενο… σκοπιανά ή τουρκικά εμβλήματα ανήμερα εθνικών μας επετείων!

Άσχετοι; Ανίκανοι; Με προβληματική όραση; Να τρέξουν για εξετάσεις μπας και είναι… ελλειμματικοί στο φώσφορο ώστε να υποχρεούνται σε βρώση ψαριού;

Ε ναι τι τώρα! Αφού οι τύποι ήταν για γέλια, μονάχα στην πλάκα την πάμε την όποια συζήτηση.

Σοβαρή ανάλυση για τις αλλοπρόσαλλες υποδείξεις τους, σαν το «κόψιμο» του Αστέρα με τουλάχιστον 5 ανύπαρκτα οφσάιντ, δεν μπορεί να γίνει.

Λες και ήθελαν να γίνουν σώνει και καλά πρωτοσέλιδα οι κύριοι αυτοί! Που ούτε αυτό κατόρθωσαν – διότι περί «κατορθώματος» πρόκειται το να υποπίπτεις σε τόσα και τέτοια σφάλματα σε μόλις ένα 90άλεπτο, που στην καριέρα σου ολόκληρη να αθροίζονταν, πάλι το σημαιάκι θα έπρεπε να στο κατασχέσουν – και έφεραν φάτσα κάρτα στο μάτι του κυκλώνα το διαιτητή Σπάθα.

Πεντακάθαρη η μπουγάδα

Η τριάδα συνολικά πάντως ούτε… βαλτή να ήτανε από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Σκηνοθετημένη θέλω να πω να ‘τανε η δουλειά να εκτεθούν σε απόλυτη διάσταση οι Ερυθρόλευκοι, τόσο άψογα δεν θα κυλούσε η «σκευωρία»!

Ο ίδιος δε ο Σπάθας σαν να το είχε βάλει «αμέτι μοχαμέτι» να… παραστεί και ως μάρτυρας υπεράσπισης του προέδρου του ΠΑΟ στην κλήση του από τον

ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για το γνωστό tweet με τη φωτογραφία του σε πειραϊκή εκδήλωση!

Δε γίνεται να παίζεις «100-0» μια ομάδα ανώτερη, καλύτερη, ιστορικότερη – χωρίς να θίγω, κάθε άλλο, τους Αρκάδες οι οποίοι είναι εδώ και χρόνια εξαιρετική και καταξιωμένη ομάδα, με ευρωπαϊκούς επαίνους για επαρχιακό σύλλογο και όπως κατ’ επανάληψη τονίσει η τέταρτη μεγάλη δύναμη εντός συνόρων που είναι ντέρμπι οι αγώνες της με τον Ολυμπιακό – που ξεκάθαρα ζητάει και επιμένει στο «50-50».

Γιατί πολύ απλά δεν έχει ανάγκη «βοήθειας». Πολύ περισσότερο μάλιστα τέτοιοι «σπρωξίματος», το οποίο υπερβαίνει τα όρια ποικίλων υποψιών και παραδόξων!..

Ανεξάρτητα από το «ποδοσφαιρικό φεγγάρι» - καθώς πράγματι δεν είναι το τρέχον και το… καλυτερότερο τους – οι πρωταθλητές έχουν διάφορα «θέματα» στη φετινή σεζόν.

Κι αυτό είναι προφανές, συνομολογούμενο από τον ίδιο τον Μίτσελ. Και στο τέλος της ημέρας δεν έγινε σίγουρα εκ του περισσού η επίσκεψη Μαρινάκη στο Ρέντη – η δεύτερη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα – με εστιαζόμενο ζήτημα την εικόνα της ομάδας, στις διαβουλεύσεις με τον προπονητή και το team του.

Φυσικό, αφού η εικόνα του Ολυμπιακού δεν είναι η πρέπουσα με βάση τη δυναμική, την ποιότητα και την αξία των παικτών του, και δίχως άλλο τη χωρίζει τεράστια απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, Λίγκας και Champions League.

Με το σοβαρότερο, το πιο επιλήψιμο για μένα, να το εντοπίζω στην αδιαφορία κάποιων παικτών, στις συνειδητές κατεβασμένες ταχύτητες, όταν δεν έχουν απέναντι τους την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους.

Κι αυτό είναι σε κάθε περίπτωση ζήτημα και του προπονητή. Εκείνος είναι που θα το επιλύσει, ειδικά από την ώρα που το φαινόμενο επαναλαμβάνεται και δεν διορθώνεται.

Ορθώς τον είδαμε και τον ακούσαμε να τα έχει με τους παίκτες του. «Τι συστήματα, τακτικές και… κουραφέξαλα», σου λέει ο Ισπανός, όταν διαλέγεις κύριε τάδε μου, αξιότιμε ποδοσφαιριστή, πότε θα είσαι alert και πότε όχι;

Ποια ματς σου «κάνουν», για τον επόμενο ίσως χρόνο της καριέρας σου, μια που σε βλέπουν πάρα πολλοί στην ήπειρο(…) και ποια… δεν πάνε να…

Τι να κάνει και ο Μίτσελ

Ας πει κάποιος, τι ευθύνες να έχει ο προπονητής κατά τα λοιπά, πέρα από τις επιλογές του για την 11άδα και τις λύσεις από τον πάγκο, τον τρόπο της θεωρητικής επίθεσης για τη νίκη, όταν:

* Η φλύαρη κατοχή του Ολυμπιακού έφτασε στο 70%

* Έπαιζε με παίκτη παραπάνω για ένα γεμάτο ημίχρονο

* Κάνει 19 κόρνερ και 22 τελικές και δεν… βρίσκει λέπι

* Ο Μήτρογλου χάνει τρεις «μαρς» ευκαιρίες. Από εκείνες που πέρσι τέτοιο καιρό τις είχε για ψωμοτύρι

* Θες να παίξεις φυσιολογικά από τα άκρα προκειμένου να διασπάσεις τόσο κλειστές, μαζικές άμυνες – ειδικά από το 43’ που έμειναν με 10 οι γηπεδούχοι και είχαν παραπάνω λόγους να «αδειάσουν μπετά» μπροστά από το τέρμα τους – και να πατήσεις περιοχή προκαλώντας πολλαπλούς κινδύνους. Αλλά έχεις… Ντοσεβί και Ντουρμάζ που ούτε που… ξέρουν γιατί βρίσκονταν στο γήπεδο και έπαιζαν! Ειδικά αυτός ο Σουηδός ρε παιδιά, κάθομαι και μετράω, δεν έχει ούτε για δείγμα, ΜΙΑ ρε αδελφέ, ντρίμπλα σε αντίπαλο στο face to face! Έλεος δηλαδή. Ένα σκασμό λεφτά τον πλήρωσε ο Μαρινάκης, για την αίσια ολοκλήρωση ενός από τα σίριαλ του καλοκαιριού!

Ο Ολυμπιακός εγκλωβίζεται στις κλειστές άμυνες. Τον έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και τον παίζουν εύκολα. Από τη Βέροια άρχισε το κακό, στο ματς του Καραϊσκάκη. Ανεξάρτητα από το αν το πήραν με 3-0 οι Ερυθρόλευκοι. Αυτό συνέβη στο φινάλε. Πιο πριν η εικόνα του ματς «προανήγγειλε» όσα έχουν ακολουθήσει.

Όπως και μόλις την περασμένη Κυριακή. Ένας από τους πιο κακούς και ακίνδυνους Παναθηναϊκός, στην ιστορία των «αιωνίων», δεν ήθελε και πολύ να πάρει αποτέλεσμα, αν δεν έτρωγε το γκολ από στημένη μπάλα.

Δεν είναι συμπτωματικό, επίσης, ότι τα καλά του παιχνίδια ο Ολυμπιακός τα έχει κάνει εναντίον Ατλέτικο και Γιούβε. Με ανώτερους αντιπάλους, οι οποίοι δεν είχαν λόγο να παίξουν παθητικά στο Καραϊσκάκη. Το αντίθετο.

Έτσι βρήκε διαδρόμους ο πρωταθλητής Ελλάδας και τις νίκησε.

Δεν χρειάζεται να επισημανθεί ότι με τέτοια αγωνιστική εικόνα δεν παίρνεις πρωτάθλημα.

Συνεπώς κάτι πρέπει να αλλάξει. Και γρήγορα.

Η Γιουβέντους και το Τορίνο τώρα, όμως από την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός και ο Μίτσελ πρέπει να βρουν τρόπους να «μεταλλαχθούν».

Το πρωτάθλημα, ο τίτλος είναι ο βασικός στόχος.

Τι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ αυτά τα παιδιά!