Σε ένα χορταστικό, αδιανόητο, ανεπανάληπτο, τρελό δεύτερο τελικό που αποτέλεσε διαφήμιση του χάντμπολ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στα πέναλτι με 3-0 τον Διομήδη Άργους (κανονική διάρκεια 29-29, παράταση 40-40) και κατέκτησε το νταμπλ!

Τέτοιο παιχνίδι δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του χάντμπολ! Όχι μόνο του ελληνικού, αλλά πιθανώς και του παγκόσμιου! Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε να χάνει με πέντε γκολ διαφορά (24-29) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος κατάφερε με γκολ του Τσίλη στο τελευταίο δευτερόλεπτο να στείλει το ματς στην πρώτη πεντάλεπτη παράταση (29-29). Εκεί πάλι με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο αυτή τη φορά από τον Κεσίδη έστειλε το ματς και στην δεύτερη παράταση (35-35). Ο ΠΑΟΚ ξανά με τον Τσίλη ισοφάρισε για τρίτη φορά (40-40) και έστειλε τον δεύτερο τελικό στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου οι παίκτες του Διομήδη Άργους καταρρακωμένοι ψυχολογικά έβλεπαν την εστία σαν κουμπότρυπα! Αστόχησαν και στις τρεις εκτελέσεις τους, ο ΠΑΟΚ είχε 3 στα 4 και κατέκτησε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του στο χάντμπολ με τρόπο που ούτε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν θα φανταζόταν!

εν υπάρχει κάτι που ο δεύτερος τελικός στο Παλατάκι να μην είχε! Στις εξέδρες πάνω από 2.000 κόσμος (ανάμεσα τους και 50 οπαδοί των φιλοξενουμένων που ταξίδεψαν από το Άργος) έδωσαν χρώμα με την παρουσία τους. Στο τάραφλεξ οι μάχες ήταν σώμα με σώμα. Ο Διομήδης προηγήθηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο (ακόμα και με τρία γκολ), όμως ο τελικός κινδύνευσε να τιναχτεί για πρώτη φορά στον αέρα, όταν οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια (ακόμα και οι πάγκοι συμμετείχαν στο ξύλο), όταν ο Σαμαράς στο τέλος του ημιχρόνου πέταξε την μπάλα στο κεφάλι του Αλβανού με αποτέλεσμα να προκληθεί γενική σύρραξη.

Τα πάντα έδειχναν να τελειώνουν όταν η ομάδα του Άργους που δεν έχασε στιγμή το προβάδισμα στην κανονική διάρκεια του ματς προηγήθηκε με 24-29 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Κι όμως με την υποστήριξη της εξέδρας ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς και ολοκλήρωσε την επική του ανατροπή με γκολ του Τσίλη κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Στις δύο πεντάλεπτες παρατάσεις το θρίλερ συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, αλλά νικητής να μην βγαίνει (35-35, 40-40). Το ματς πήγε στην ρώσικη ρουλέτα, εκεί όπου ο Διομήδης Άργους αστόχησε και στις τρεις εκτελέσεις και ο ΠΑΟΚ με εύστοχη εκτέλεση του Κοκώνη κατέκτησε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, ολοκληρώνοντας μία ανεπανάληπτη σεζόν.

Πηγή: sdna.gr