Facebook Pixel Έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς και τώρα... κυνηγά το ΕΠΟΣ!
| 2016-06-05 19:30:00

Έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς και τώρα... κυνηγά το ΕΠΟΣ!

Έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς και τώρα... κυνηγά το ΕΠΟΣ!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ισοπέδωσε τον Άντι Μάρει στον τελικό του Roland Garros ολοκληρώνοντας το Career Grand Slam με την κατάκτηση τoυ 4ου major τουρνουά που του έλειπε. Πλέον κυνηγάει το μυθικό επίτευγμα των τεσσάρων διαφορετικών Grand Slam σε μία χρονιά!

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο επικράτησε 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 του 29χρονου Βρετανού, κατέκτησε του τέταρτο σερί Grand Slam του και με τα 12 που έχει πλέον στην κατοχή του είναι στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας.

Πλέον, o Τζόκοβιτς ανήκει σε ένα πολύ εκλεκτό κλαμπ, αφού μόνο τρεις ακόμα τενίστες στην Open Era έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν και τα τέσσερα major: Άγκασι, Φέντερερ, Ναδάλ!

Όσο για το γεγονός ότι έχει πάρει τέσσερα διαδοχικά Grand Slam; Αυτό δεν το έχουν πετύχει ούτε καν οι Φέντερερ, Ναδάλ. Το έκανε για τελευταία φορά ο Ροντ Λέιβερ το 1969!

Ο τενίστας από το Βελγράδι έχει τώρα 65 τίτλους, με τους οποίους ξεπέρασε τους Μποργκ και Σάμπρας και είναι στην 7η θέση της λίστας.

Κόνορς (109), Λεντλ (94), Φέντερερ (88), Μάκενροου (77), Λέιβερ (74) και Ναδάλ (69) είναι οι πρώτοι έξι και η λογική λέει ότι κάποιοι από αυτούς θα χάσουν σύντομα τη θέση τους!

Δεν γινόταν να μην το πάρει ο 29χρονος Σέρβος, παρότι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το παιχνίδι και οι... οιωνοί έδειχναν Μάρεϊ. Βλέπετε, ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο είχε ρεκόρ 26-0 στο Παρίσι, όταν έπαιρνε το πρώτο σετ!

Τα πάντα, όμως, άλλαξαν στο δεύτερο σετ... Ο Νόλε ανέβασε ταχύτητα, την ώρα που ο Μάρεϊ φαινόταν σταδιακά να μένει από δυνάμεις, αφού είχε δώσει στα αρχικά στάδια του τουρνουά δύο ματς των πέντε σετ. Ο Τζόκοβιτς, από την άλλη, είχε χάσει μόνο ένα σετ στην πορεία του προς την κούπα...

Ο Σέρβος, λοιπόν, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη συνέχεια του ματς και κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση.

Γινόταν ολοένα και πιο φανερό ότι ο Μάρεϊ δεν είχε την ενέργεια για να κάνει την αντεπιθέσή του και ειδικά όταν έμεινε πίσω με δύο μπρέικ στο τέταρτο σετ, όλα πια είχαν πάρει τον δρόμο τους για τον Σέρβο.

Ο Μάρεϊ, ωστόσο, «αναστήθηκε» προς στιγμήν και έδωσε νέο ενδιαφέρον, μειώνοντας από 5-1 σε 5-4! Ο Τζόκοβιτς πήρε τις (βαριές) μπάλες για να σερβίρει και έφτασε σε διπλό championship point, όμως τα έχασε και τα δύο. Το πρώτο, μάλιστα, με double fault.

Στο τρίτο του ματς πόιντ, όμως, δεν χαρίστηκε... Καθάρισε τη νίκη σε 3 ώρες και 5 λεπτά, έπεσε συγκινημένος στο χώμα και στη συνέχεια πανηγύρισε, όπως όλοι περίμεναν: σχεδίασε μια καρδιά στο χώμα α λα Γκουστάβο Κουέρτεν, που παρακολουθούσε πανευτυχής από την εξέδρα του Philippe Chartrier!

Ήταν η 24η νίκη του σε 34 συναντήσεις με τον Μάρεϊ, που έχει τώρα ρεκόρ 2-10 σε τελικούς. Ηττήθηκε από τον Νόλε και στον τελικό του Australian Open, θυμίζουμε...

Πέρα από τη δόξα και τους βαθμούς, ο Νόλε βάζει στην τσέπη 2 εκατομμύρια ευρώ. Και πάει... φορτωμένος στο Wimbledon για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του Calendar Grand Slam. Όλα είναι στο χέρι του, είναι δεδομένο...

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags