Πλήθος Τρικαλινών και όχι μόνο τον υποδέχθηκαν πριν λίγη ώρα μπροστά στο δημαρχείο, μετά από 22 μέρες ποδηλατικής πορείας, σε 16 χώρες της Ευρώπης, με μόνο σύμμαχο τη δύναμη, την ψυχική αντοχή, τη θέληση, την αγάπη του για το ποδήλατο.

Με δάκρυα στα μάτια ο ίδιος και εμφανώς εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια ευχαρίστησε όλους για την υποδοχή. Συγκινημένοι και οι εκατοντάδες που τον περίμεναν για να τον χειροκροτήσουν, να επιβραβεύσουν το σθένος, τη φυσική κατάσταση, την προσπάθεια που ξεπερνά τα ανθρώπινα μέτρα και τον καθιστά στα μάτια των Τρικαλινών έναν ήρωα

«Το επόμενο που περιμένουμε από τον Βάσκο – είπε ο δήμαρχος Τρικκαίων, που ήταν παρών στην υποδοχή – είναι να πάει στο διάστημα με το ποδήλατό του».

Ο Βαγγέλης Σταυρόπουλος και ο Νίκος Μακρής πιστοί συνοδοιπόροι και συνοδοί του στο ταξίδι των 6000 χιλιομέτρων μιλούν για τον άνθρωπο, τον πρωταθλητή, για την μαγεία και τις δυσκολίες του ταξιδιού

Ξεκίνησε από το δημαρχείο Τρικάλων, στις 7 Ιουνίου για να διανύσει πάνω από 6000 χιλιόμετρα, σε 22 μέρες, κάνοντας τη διαδρομή: Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα.

Ο Στέλιος Βάσκος ξεκίνησε την ποδηλασία το 1969, όταν πήγε από τα Τρίκαλα στην Αθήνα με το ποδήλατο, και το 1970 στο ποδηλατικό τμήμα της ΑΕΚ

Έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις: 2ος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα το 1975, 1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αντοχής το 1981, το 1998 κατέλαβε την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου Μάστερς.

Το 2006 διένυσε την διαδρομή Τρίκαλα-Αθήνα -Τρίκαλα χωρίς στάση σε 24 ώρες και 52 λεπτά.

Το 2009 είχε προγραμματίσει να διανύσει την απόσταση Τρίκαλα-Κωνσταντινούπολη-Τρίκαλα 1600 χ.λ.μ χωρίς στάση. Στην επιστροφή όμως και ενώ είχε συμπληρώσει περίπου1300 χμ. πάνω στο ποδήλατο, σταμάτησε κοντά στην Θεσσαλονίκη λόγω προβλήματος υγείας και με την εισήγηση του γιατρού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρικάλων

Το 2010 πραγματοποίησε τη διαδρομή 1.600 χμ. Ελλάδα-Βουλγαρία-Τουρκία-Ελλάδα χωρίς στάση, με κάποια προβλήματα, μη καταφέρνοντας να πραγματοποιήσει τη διαδρομή σε 60 ώρες προκειμένου να μπει στο Βιβλίο Γκίνες. Το 2012 πραγματοποίησε τη διαδρομή Τρίκαλα – Μόναχο – Τρίκαλα.

Αυτή η διαδρομή ήταν η τελευταία της καριέρας του. Το έκανε για το σύλλογο παιδιών με αναπηρία Αρωγή. Γέμισε τα Τρίκαλα και όλη την Ελλάδα με περηφάνια. Κατέστη στα μάτια όλων ένας ήρωας.