Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέχεια στην καταπληκτική του πορεία μέσα στο 2019, καθώς ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο του Χούμπερτ Χουρκάτς στο Ντουμπάι.

Ο Έλληνας τενίστας πήρε τη νίκη με 7-6(4), 6-7(1), 6-1 σε βάρος του 22χρονου Πολωνού (Νο.77) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Dubai Tennis Championship.

Παράλληλα ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από την είσοδό του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, στο οποία θα μπει εάν επικρατήσει του Γάλλου Γκαέλ Μονφίς στον ημιτελικό.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε σε δύσκολη επικράτηση στο τάι μπρέικ στο πρώτο σετ, με το δεύτερο να είναι εξίσου ανταγωνιστικό, αλλά τον Χουρκάτς να... χαμογελά αυτή τη φορά, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ, ωστόσο, ο 20χρονος Έλληνας έδειξε την κλάση του και έκλεισε την αναμέτρηση σαφώς πιο ξεκούραστα. Ο Τσιτσιπάς πέτυχε δύο μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του και προηγήθηκε με 4-0, ενώ στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του για να διευρύνει το προβάδισμά του σε 5-0. Ο Χουρκάτς μείωσε σε 5-1, όμως ο Τσιτσιπάς πήρε το επόμενο γκέιμ, έκανε  το 6-1 και έφτασε στη νίκη.