Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Διαβάστε τι συνέβη στις 18 Μαρτίου

1892: Νέοι κανόνες επιβάλλονται στις ιπποδρομίες, οι οποίοι απαγορεύουν στους αναβάτες να χρησιμοποιούν οτιδήποτε άλλο, πέρα από μαστίγιο και σπιρούνια στη διάρκεια της κούρσας.

1900: Ιδρύεται ο Άγιαξ, η μεγάλη ολλανδική ομάδα που θα γράψει ιστορία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Με αφετηρία τη νίκη του στο Γουέμπλεϊ επί του Παναθηναϊκού θα κάνει ένα σερί τριών τίτλων (1971-1972-1973). Το 1995 θα επανέλθει κερδίζοντας τη Μίλαν 1-0 και κατακτώντας τον τέταρτο τίτλο του.

1964: Γεννιέται η Αμερικανίδα Μπόνι Μπλερ, χρυσή νικήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων, και μάλιστα τρεις συνεχόμενες φορές, στις παγοδρομίες ταχύτητας.

2012: Κατά τη διάρκεια αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ σημειώνονται σοβαρά επεισόδια και το ματς διακόπτεται.

Το χρονικό

Επρόκειτο για το «αιώνιο» ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Τάσος Κάκος αποφάσισε την οριστική διακοπή του σε βάρος του γηπεδούχου Παναθηναϊκού στο 82′ και ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0 χάρη σε γκολ του Αμπντούν από το 51′.

Τα επεισόδια ανάμεσα σε μικρή μερίδα οπαδών των Πρασίνων και στα ΜΑΤ, άρχισαν πριν από τη σέντρα, φούντωσαν στην ανάπαυλα με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο να αρχίσει με καθυστέρηση μιας ώρας, ενώ στο 82′ οι φωτιές σε ορισμένες θύρες και η νέα επίθεση προς τα ΜΑΤ περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, οδήγησαν τον κ. Κάκο στην απόφαση να διακόψει οριστικά το ματς.