Χθες… απέτυχε- γιατί, μεταξύ μας, η 2η θέση γι’ αυτήν την Μερσέντες και για τον Λιούις Χάμιλτον μοιάζει παντού, και πάντα, με τετράτροχη αποτυχία: ο Βάλτερι Μπότας του έκλεψε την μπουκιά από το χρονομετρημένο στόμα στις κατατακτήριες του Σαββάτου και στέρησε από τον παγκόσμιο πρωταθλητή την pole νούμερο 100.

Ο αγώνας, ωστόσο, ήταν μια τελείως διαφορετική ιστορία: ο Λιούις μπορεί να έπεσε ακόμα και τρίτος μετά από ένα προσπέρασμα που δέχτηκε από τον Φερστάπεν, όμως έβαλε κάτω το κράνος (του κεφαλιού συμπεριλαμβανομένου) και με συνοπτικές διαδικασίες «άρπαξε» τόσο τον Ολλανδό όσο- μετά από μία αδιανόητης έμπνευσης και εκτέλεσης προσπέραση- και τον team-mate του και από το μέσο του grand prix στο Πορτιμάο και μετά έκανε βόλτα στο πάρκο. 

Κάπως έτσι, με άκρως εμφατικό τρόπο, πήρε την 97η νίκη της ολόχρυσης καριέρας του και έδειξε εκ νέου πως είναι πιο σκληρός για να «πεθάνει» κι από τον Μπρους Ουίλις στο Die Hard.

Πίσω από τον άπιαστο σήμερα Βρετανό τερμάτισε, οποία έκπληξη, ο Μαξ Φερστάπεν. Ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια σήμερα τη Μερσέντες του αντιπάλου του για τον τίτλο, αλλά τουλάχιστον μετρίασε τη βαθμολογική ζημιά ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλί του βάθρου και αφήνοντας τρίτο τον αδιάφορο, άοσμο, άγευστο και άνευρο Βάλτερι Μπότας. 

Ο Σέρχιο Πέρεζ ήρθε τέταρτος, με τους Νόρις (ξεκάθαρα ο καλύτερος από τους… υπόλοιπους μέχρι τώρα), Λεκλέρκ, Οκόν, Αλόνσο (τρομερή Κυριακή για την Αλπίν, σπουδαίος αγώνας από τον Νάντο στο 2ο μισό), Ρικιάρντο και Γκασλί να συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα. 

Εκτός αυτής βρέθηκαν τόσο ο Σάινθ όσο και ο Φέτελ (η Άστον Μάρτιν είναι, για την ώρα, άστα να πάνε…), ενώ τα πρώτα ψήγματα «Σουμάχερ» στο αίμα του έδειξε και ο Μικ, που, τηρουμένων των αναλογιών, ίσως και να ήταν ο οδηγός του αγώνα. 

Χάμιλτον και πάλι, λοιπόν. Μπορεί το 2021 να είναι εμφανές πως δεν πρόκειται να κάνει περίπατο στο δρόμο για το 8ο στέμμα, όμως θα πουλήσει το τομάρι του (αν το πουλήσει, δηλαδή) πιο ακριβά κι από φημισμένο οίκο δημοπρασιών. 

Και, μεταξύ μας, πολύ καλά θα κάνει. 

Διάολε, γι’ αυτό είναι οι πρωταθλητές…

Βαθμολογία οδηγών

  1. Χάμιλτον 69
  2. Φερστάπεν 61
  3. Νόρις 37
  4. Μπότας 32
  5. Λεκλέρκ 28
  6. Πέρεζ 22
  7. Ρικιάρντο 16
  8. Σάινθ 14
  9. Οκόν 8
  10. Γκασλί 7
  11. Στρολ 5
  12. Αλόνσο 5
  13. Τσουνόντα 2
  14. Ράικονεν 0
  15. Φέτελ 0
  16. Σουμάχερ 0
  17. Γκασλί 0
  18. Λατίφι 0
  19. Τζιοβινάτσι 0
  20. Μαζέπιν 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

  1. Μερσέντες 101
  2. Ρεντ Μπουλ 83
  3. ΜακΛάρεν 53
  4. Φεράρι 42
  5. Αλπίν 13
  6. Άλφα Τάουρι 9
  7. Άστον Μάρτιν 5
  8. Άλφα Ρομέο 0
  9. Ουίλιαμς 0
  10. Χάας 0

ΠΗΓΗ: sdna.gr