Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα.

Δείτε τι έγινε στις 31 Μαΐου:

1933: Ο "Υπερίων" που ανήκει στον κόμη του Ντέρμπι (Earl of Derby), κερδίζει το γρηγορότερο Derby στο Έψον με αναβάτη τον Γουέστον τρέχοντας με ταχύτητα 35 μιλίων την ώρα. Οι αγώνες του Derby, που πρωτοδιοργανώθηκαν το 1780 από τον 12o κόμη του Ντέρμπι, γίνονται στις αρχές του Ιουνίου για άλογα τριών ετών που τρέχουν απόσταση 2,4 χλμ.

1954: Γεννιέται ο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ, ο θρυλικός επιθετικός της ΑΕΚ, Θωμάς Μαύρος.

1970: Αρχίζει το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου με τον αγώνα Μεξικό - Ρωσία στο στάδιο Αζτέκα στο Μεξικό. Για τις ανάγκες του Κυπέλλου παράγεται για πρώτη φορά επίσημη μπάλα αγώνων. Πρόκειται για την Telstar της Adidas, που αποτελείται από 12 μαύρα πεντάγωνα και 20 άσπρα εξάγωνα. Η μπάλα αυτή θα αντικατασταθεί μετά από 18 χρόνια από την «τρικολόρε» στη Γαλλία και έκτοτε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει τη δική του.

1975: Αποχωρεί από τον πάγκο του Κολεγίου UCLA ο Τζόε Γούντεν μια από τις θρυλικότερες μορφές του παγκοσμίου μπάσκετ, μετά την λήξη του αγώνα εναντίον του Κεντάκι. Είναι ο δέκατος τίτλος του UCLA στο πρωτάθλημα του NCAA.

1981: Ο Γκιούλα Λόραντ παθαίνει καρδιακή προσβολή στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Υπήρξε Ούγγρος ποδοσφαιριστής και προπονητής. Αγωνίστηκε κυρίως ως αμυντικός και μέσος για λογαριασμό, μεταξύ άλλων, των ΦΚ ΟΤΑ Αράντ, Βάσας ΣΚ, Χόνβεντ Βουδαπέστης και της Εθνικής Ουγγαρίας. Κατά τη δεκαετία του 1950 ήταν σημαντικό μέλος της θρυλικής Εθνικής Ουγγαρίας, που συμπεριλάμβανε παίκτες όπως οι Φέρεντς Πούσκας, Ζόλταν Τσίμπορ, Σάντορ Κότσις, Γιόζεφ Μπόζικ και Νάντορ Χιντεγκούτι.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, προπονώντας ομάδες όπως η Χόνβεντ Βουδαπέστης, η Μπάγερν Μονάχου και ο ΠΑΟΚ. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Λόραντ κατέκτησε το Ελληνικό Πρωτάθλημα το 1976. Στις 31 Μαΐου 1981, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έπαθε καρδιακή προσβολή και απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών.

1983: Πεθαίνει ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Τζακ Ντέμπσεϊ.

1984: Γεννιέται το αστέρι του NBA, Νέιτ «Κρίπτοναϊτ» Ρόμπινσον.

1998: Η Εθνική Ελπίδων κατατάσσεται δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου χάνοντας από την Ισπανία με 1-0 στον τελικό.

1999: Ο Τόνι Στιούαρτ γίνεται ο πρώτος οδηγός, που μετέχει σε δύο αγώνες την ίδια ημέρα, σε αγώνα του NASCAR και στο Indianapolis 500.

2002: Ξεκινά σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα το 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.