Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: Κάηκε η πλατεία! Μέγας Πανιώνιος, γονάτισε την ΑΕΚ και σήκωσε κούπα στο Καραϊσκάκη
| 2021-06-09 06:35:00

Κάηκε η πλατεία! Μέγας Πανιώνιος, γονάτισε την ΑΕΚ και σήκωσε κούπα στο Καραϊσκάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Κάηκε η πλατεία! Μέγας Πανιώνιος, γονάτισε την ΑΕΚ και σήκωσε κούπα στο Καραϊσκάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν Σήμερα 9 Ιουνίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Στις 9 Ιουνίου 1979 ο Πανιώνιος κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδας νικώντας στον τελικό την ΑΕΚ με 3-1 (Αναστόπουλος, Λίμα, Παθιακάκης - Τάσος) στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Στην ημιτελική φάση είχε προκριθεί επί του Ολυμπιακού με 2-1 (16/5) και 2-3 (30/5).

Όπως σημειώνει το aektoday.com, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία για κατάκτηση δεύτερου νταμπλ στη σειρά. Παρότι προηγήθηκε στο σκορ, δεν κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο. Με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ πλήρωσε την υπεροψία που έδειξε απέναντι στον Πανιώνιο, ο οποίος πετύχαινε τη μεγαλύτερη του διάκριση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι τότε.

Η επιτυχία του Πανιωνίου αποτυπώθηκε στον αθλητικό Τύπο με την Αθλητική Ηχώ να τιτλοφορείται ως «Μέγας Πανιώνιος! Γονάτισε την ΑΕΚ και πήρε το Κύπελλο. 3-1 πάταγος».

«Σαν μηχανή ο Πανιώνιος εξουθένωσε την Ένωση, ανέτρεψε το 0-1 (Τάσος 3΄) και στο δεύτερο ημίχρονο εκάλπαζε σ'έναν περιφανή θρίαμβο με αλλεπάλληλα γκολ των Αναστόπουλου, Λίμα και Παθιακάκη – Πρωτοφανείς πανηγυρισμοί στο Καραϊσκάκη για το μεγαλύτερο επίτευγμα στα 80 χρόνια της ιστορίας του και εν συνεχεία δεύτερο γύρο θριάμβου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης», σημείωνε η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags