Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 30 Ιουνίου
| 2021-06-30 06:35:00

Απίστευτο! Οι New York Times "έθαψαν" θρίαμβο των ΗΠΑ επί της Αγγλίας - Θεώρησαν το σκορ... ψέμα

Sportdog Team
Απίστευτο! Οι New York Times "έθαψαν" θρίαμβο των ΗΠΑ επί της Αγγλίας - Θεώρησαν το σκορ... ψέμα

Σαν Σήμερα 30 Ιουνίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Τo Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Δείτε τι συνέβη στις 30 Ιουνίου:

1950: Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ χάνει την ευκαιρία να παίξει πρωτοσέλιδο στους Νιου Γιορκ Ταιμς για τον μεγαλύτερο θρίαμβο της μέχρι τότε ιστορίας της. Την προηγούμενη μέρα έχει κερδίσει την Αγγλία με 1-0 στο Μπέλο Οριζόντε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Το τηλεγράφημα φτάνει στα γραφεία της εφημερίδας αλλά δεν δημοσιεύεται επειδή κανείς δεν πιστεύει ότι το αποτέλεσμα είναι αληθινό.

1951: Η Αγγλία πετυχαίνει τη μεγαλύτερη διεθνή νίκη της, σε φιλικό αγώνα, νικώντας την Αυστραλία στο Σίδνεϊ με 17-0.

1959: Γεννιέται ο Σάκη Τσιώλης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πλέον προπονητής.

1996: Πρώτη εφαρμογή του "ξαφνικού θανάτου" (sudden death) στον τελικό του Euro '96 Γερμανία - Τσεχία (2-1) με "δολοφόνο" τον Oliver Bierhoff στο 95'. Στις προηγούμενες φάσεις δεν εφαρμόστηκε το μέτρο και οι αγώνες πήγαν στα πέναλτι.

2001: Πεθαίνει ο Τζο Φάγκαν, Άγγλος προπονητής, που οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του τρεμπλ το 1983 (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ και ευρωπαϊκό κύπελλο), κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη βρετανική ομάδα μέχρι τότε. Για πολλά χρόνια ήταν βοηθός του Μπομπ Πέισλι. (Γεν. 12/3/1921)

2002: Ολοκληρώνεται το 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο, το πρώτο, που διεξάγεται σε ασιατικά γήπεδα (Νότια Κορέα και Ιαπωνία). Η Βραζιλία επιστρέφει στην κορυφή με τη νίκη της στον τελικό επί της Γερμανίας 2-0, παρουσία 72.000 θεατών. Πρώτος σκόρερ με 8 τέρματα ο Ρονάλντο.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags