Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέα δεδομένα στη διοργάνωση, βάζει το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό η Ολυμπιάδα να γίνει χωρίς κόσμο στις εξέδρες, μιας και η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ιαπωνία είναι πολύ άσχημη.

Μάλιστα την Πέμπτη (8/7)  ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα, θα αποφασίσει νέα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, από αυτά, θα καθοριστεί και η παρουσία κόσμου στα στάδια, με τους ειδικούς να να τονίζουν ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι η λιγότερο ριψοκίνδυνη για τη χώρα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι στην χώρα υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι η παρουσία θεατών θα μπορεί να φέρει ραγδαία έξαρση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει κόσμος από το εξωτερικό και ότι υπάρχει όριο στους εγχώριους θεατές στο 50% και μέχρι 10.000 άτομα.

"Από πολιτική άποψη, το να μην έχουμε θεατές είναι πλέον αναπόφευκτο", ανέφερε πηγή από την Κυβέρνηση στο Reuters και πλέον τις επόμενες ώρες αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για να μάθουμε πως θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.