Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 9 Αυγούστου
| 2021-08-09 06:35:00

Το σκάνδαλο με Ταπί! Ο Κεντέρης γράφει ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Το σκάνδαλο με Ταπί! Ο Κεντέρης γράφει ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Δείτε τι έγινε στις 9 Αυγούστου

1893: Κυκλοφορεί στην Νέα Υόρκη το Gut Holz, το πρώτο περιοδικό μπόουλινγκ στην Αμερική.

1936: Ο θρυλικός Jesse Owens γίνεται ο πρώτος Αμερικανός, που κατακτά τέσσερα χρυσά μετάλλια όταν κερδίζει τα 400μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου. Τα άλλα τρία ήταν στα 100μ, 200μ και στο μήκος.

1938: Γεννιέται ο Όττο Ρεχάγκελ, γερμανός προπονητής ποδοσφαίρου, υπό την καθοδήγηση του οποίου η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το 2004 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

1988: Ο παίκτης του χόκεϊ Wayne Gretzky μεταγράφεται από τους Edmonton Oilers στους LA Kings για το αστρονομικό ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

1990: Πεθαίνει σε ηλικία 76 ετών ο Joe Mercer, ο προπονητής που έβγαλε τη Μάντσεστερ Σίτι από τη σκιά της μισητής συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ (πρωτάθλημα το 1968, Κύπελλο Αγγλίας το 1969 και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1970).

1993: Ο Μπερνάρντ Ταπί, πρόεδρος της Μαρσέιγ, παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή του Γαλλικού Πρωταθλήματος για την υπόθεση δωροδοκίας του αγώνα Μαρσέιγ- Βαλανσιέν επειδή προσπάθησε να δωροδοκήσει τον αντίπαλο προπονητή Boro Primorac. Στις 13/8 ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας ασκεί ποινική δίωξη λόγω των δηλώσεων Tapie περί ομοιοτήτων μεταξύ γαλλικής δικαιοσύνης και Γκεστάπο. Ο Ταπί θα φυλακιστεί, η Μαρσέιγ θα υποβιβαστεί στη Β Κατηγορία ενώ αποκλείονται δια βίου από τους αθλητικούς χώρους όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ο Jacques Glasman, ο παίκτης που αποκάλυψε το σκάνδαλο θα βραβευτεί αργότερα από την FIFA αλλά θα αναγκαστεί πρακτικά να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αφού θα αυτοεξοριστεί σε ένα μικρό νησί στην Αφρική για να παίξει στην Σεν Ρουζ.

2002: Ο Κώστας Κεντέρης κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 200μ σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων 19.85 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Ο Έλληνας πρωταθλητής γίνεται ο μοναδικός που καταφέρνει να πάρει την πρώτη θέση διαδοχικά σε 3 μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, Ολυμπιακοί Αγώνες).

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags