Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα.

Δείτε τι συνέβη στις 3 Δεκεμβρίου

1924: Ο πυγμάχος Τζακ Σάρκι χάνει την άδειά του μετά από απόφαση της Επιτροπής Πυγμαχίας της Νέας Υόρκης επειδή σε αγώνα χτύπησε τον διαιτητή Εντι Πέρντι.

1956: Ο Γουίλτ Τσάμπερλεν, ένα από τα κορυφαία αστέρια του NBA, κάνει το κολεγιακό του ντεμπούτο με το πανεπιστήμιο του Κάνσας σημειώνοντας 52 πόντους.

1964: Ιδρύεται στη Δανία η ομάδα της Brondby με την ένωση δύο ποδοσφαιρικών σωματείων του Brondbyoster και του Brondbyvester και οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν και άλλα αθλήματα όπως χάντμπολ, γυμναστική και μπάντμιντον.

1967: Ο Αυστραλός Ντέρεκ Κλέϊτον είναι ο πρώτος αθλητής, που κάνει επίδοση κάτω από 2 ώρες και 10 λεπτά στον μαραθώνιο δρόμο με 2:09.36.

1989: Σκοτώνεται ο σέντερ φορ της Ρεάλ Μαδρίτης Φερνάντο Μαρτίν σε τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Μαδρίτη. Δύο μέρες μετά γίνεται η κηδεία του ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης νικά τον ΠΑΟΚ με 92-71.

1997: Με την ιδιότητα του υπουργού αθλητισμού της Βραζιλίας ο Πελέ επισκέπτεται το Λονδίνο και χρίζεται επίτιμος Ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

1998: Ο Βραζιλιάνος μπασκετμπολίστας Όσκαρ Σμιντ ξεπερνά τους 41.000 πόντους στην καριέρα του. Ο Σμιντ είχε παίξει στην Αθήνα το 1989, όταν σαν παίκτης της Σναϊντέρο Καζέρτα είχε αντιμετωπίσει την Ρεάλ του μεγάλου Ντράζεν Πέτροβιτς στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης.