Facebook Pixel Φοίνικας - Ολυμπιακός: Ο Φοίνικας "σκούπισε" τον Ολυμπιακό και σήκωσε το Super Cup!
| 2021-12-22 21:16:00

Ο Φοίνικας "σκούπισε" τον Ολυμπιακό και σήκωσε το Super Cup! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο Φοίνικας "σκούπισε" τον Ολυμπιακό και σήκωσε το Super Cup! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τροπαιούχος Super Cup ο Φοίνικας Σύρου που καθάρισε στη Ρόδο με 3-0 σετ τον Ολυμπιακό και του παίρνει δεύτερη κούπα μέσα στο 2021, μετά το League Cup της Βέροιας.

Ο Φοίνικας Σύρου ήταν εντυπωσιακός στο μπλοκ, βρήκε ρύθμο από την γραμμή του σερβίς και κατέκτησε άλλη μία κούπα μέσα στο 2021. Σπουδαία απόδοση έπιασε ο Μιχάλοβιτς αλλά και ο Δημήτρης Τζούριτς με 8 μπλοκ, τα δύο τελευταία στο φινάλε του ματς.

Ο Ολυμπιακός, συνεχίζει να προβληματίζει με την απόδοσή του. Οι Πειραιώτες ήταν κακοί στην υποδοχή ενώ ο Μιγιαήλοβιτς φάνηκε να παλεύει σχεδόν μόνος του. 

Με τρεις πόντους του Μιγιαήλοβιτς και λάθος του Τζούριτς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-0 στο πρώτο σετ. Με δύο επιθέσεις του Φράγκου και μπλοκ του Τζούριτς ο Φοίνικας μείωσε στον πόντο για το 5-4 και το 7-7 με τον Μιχάλοβιτς. Οι Συριανοί προσπέρασαν για το 7-8 μετά απο λάθος του Πέριτς. Ο Ολυμπιακός έχτισε σερί όμως και έφτασε στο 10-8 με τον Έγκλεσκαλνς.

Ο Φοίνικας ισοφάρισε σε 11-11 με άσο του Κόστα αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στο 13-11 με τον Μιγιαήλοβιτς και το 17-13 πάιπ του ίδιου παίκτη. Μετά από λάθος επίθεση του Έγκλεσκαλνς και επίθεση του Κόστα οι Συριανοί μείωσαν σε 18-16 αλλά ο Ολυμπιακός προσπέρασε για το 22-18 με τον Μιγιαήλοβιτς και πάλι.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 22-20 με επίθεση και άσο του Μιχάλοβιτς. Με το σκορ στο 23-20 και τον Στερν στη γραμμή του σερβίς ο Φοίνικα έκανε τεράστια ανατροπή. Με μπλοκ από Τζούριτς και Ιερεθουέλο οι Συριανοί έφτασαν στο σετ μπολ (23-24) και τελείωσαν το σετ με επίθεση του Στερν.

Με επίθεση του Μιγιαήλοβιτς και άσο του ίδιου παίκτη ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δύο πόντων στο δεύτερο σετ. Ο Φοίνικας ισοφάρισε σε 6-6 με μπλοκ του Κόστα. Με μπλοκ του Τζούριτς και λάθος επίθεση του Έγκλεσκαλνς οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 9-11 με τον Δαλακούρα να δίνει τέλος στο σερί τους. 

Οι Πειραιώτες με άσο του Ηρακλή Παπαδόπουλου, που είχε μπει αντί του Έγκεσκαλνς, ισοφάρισαν σε 12-12 και προσπέρασαν με 14-13 με τον Μιγιαήλοβιτς. Η ομάδα του Μιλεκόνσκι έφτασε στο 16-18 με μπλοκ του Τζούριτς και επίθεση του Μιχάλοβιτς. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 21-21 με Παγιένκ και Μιγιαήλοβιτς δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στο φινάλε του σετ.

Οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα ενός πόντου με τον Μιγιαήλοβιτς αλλά οι Συριανοί έφεραν και πάλι τα πάνω κάτω φτάνοντας στο σετ μπολ (23-24) με μπλοκ του Μιχάλοβιτς. Το χαμένο σερβίς του Φράγκου έφερε... παράταση το σετ με τον Φοίνικα να χάνει και δεύτερο σετ μπολ. Με μπλοκ του Τζούριτς η ομάδα του Μιλεκόνσκι έφτασε στο τρίτο σετ μπολ (25-27) και έκλεισε το σετ και πάλι με τον Στερν.

Πόντο πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Ο Δημήτρης Καζάζης επέλεξε να ξεκινήσει στο σετ ο Κώστας Προύσαλης αντί του Κώστα Στιβαχτή. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 15-13 με πρώτο χρόνο του Παγιένκ και χαμένη επίθεση του Μιχάλοβιτς με τον Μιλεκόνσκι να καλεί τάιμ άουτ.

Μετά την αναγκαστική διακοπή οι Πειραιώτες έφτασαν στο 16-13 αλλά ο Φράγκος από την γραμμή του σερβίς έφερε τον Φοίνικα σε 16-16 με άσο. Με επίθεση του Μιγιαήλοβιτς και άσο του Έγκλεσκαλνς ο Ολυμπιακός έφτασε στο 21-19 με τον προπονητή των Συριανών να καλεί τάιμ άουτ. 

Από εκείνο το σημείο οι Συριανοί έχτισαν το δικό τους σερί. Με μπλοκ του Κόστα και χαμένη επίθεση του Πέριτς οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν στο διπλό ματς μπολ αλλά δύο σερί λάθη από Ιερεθουέλο και Κόστα έφεραν το σετ σε ισορροπία. 

Με πρώτο χρόνο του Κόστα ο Φοίνικας έφτασε σε τρίτο ματς μπολ με το χαμένο σερβίς του Φράγκου να δίνει φιλί ζωής στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο σετ μπολ (27-26) με τον Έγκλεσκαλνς αλλά ο Μιχάλοβιτς ισοφάρισε για τον Φοίνικα. Σε εκείνο το σημείο ο Τζούριτς με δύο σερί μπλοκ έδωσε την κούπα στο Φοίνικα. 

Τα σετ 0-3 (23-25, 25-27, 27-29)

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags