Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Με τη νίκη αυτή η Ολυμπιακός έφτασε τους 17 βαθμούς και ανέβηκε στη δεύτερη θέση δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό. Οι δύο «αιώνιοι» θα λύσουν τις διαφορές τους στο κλειστό του Αγίου Θωμά την τέταρτη αγωνιστική.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι έπιασε σπουδαία απόδοση στο μπλοκ και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ρενέ Τέπαν έφτασε σε μία άνετη νίκη. 

Ο ΠΑΟΚ, που μπήκε στη δεύτερη φάση ως πρωτοπόρος υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα του μετά από εκείνη από τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έμεινε στους 15 βαθμούς και έπεσε στην τρίτη θέση. 

Η ομάδα του Πειραιά παρατάχθηκε στο ντέρμπι με μία σημαντική απουσία. Ο Πάβλε Πέριτς έμεινε εκτός με τον Ανέστη Δαλακούρα να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα. Για τον ΠΑΟΚ ο Μπράουν αγωνίστηκε με ειδικό νάρθηκα ενώ εκτός rotation λόγω περιορισμού στη χρησιμοποίηση των ξένων έμεινε ο Κουκλίνσκι. 

Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί πόντο πόντο με το προβάδισμα να αλλάζει συχνά χέρια. Με το σκορ στο 13-13 η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάτησε γκάζι και προσπέρασε με 14-17 με επίθεση του Ούντρις. Με δύο σερί πόντους του Μπαρνς η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έφτασε στο 15-19 και το 17-21 με τον Ούντρις. 

Με τον Τέπαν στη γραμμή του σερβίς οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σε 21-21 μετά από άστοχη επίθεση του Λευκορώσου διαγώνιου του ΠΑΟΚ. Με μπλοκ άουτ του Τέπαν ο Ολυμπιακός έφτασε στο σετ μπολ (24-23) αλλά το χαμένο σερβίς του Ζουπάνη έφερε την ισοφάριση. Με νέα επίθεση του Τέπαν οι Πειραιώτες έφτασαν σε δεύτερο σετ μπολ με τον Ούντρις να φέρνει το σετ στα ίσα. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το σετ στην τρίτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μετά από παράβαση του Μπράουν στο φιλέ.

Με τον Μιγιαήλοβιτς και τον Δαλακούρα ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δύο πόντων στο δεύτερο σετ. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 7-7 με μπλοκ του Πετρέα αλλά οι Πειραιώτες ξέφυγαν ξανά (12-9) με επίθεση του Τέπαν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μείωσε στον πόντο (12-11) με τον Ούντρις με τους γηπεδούχους να κάνουν σερί για το 15-11 με όπλο το μπλοκ. 

Ο Ολυμπιακός είχε τη διαφορά και έφτασε στο 20-15 με επίθεση του Τέπαν και λάθος του Μπαρνς. Ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να μειώσει την απόσταση με τους Περαιώτες να κάνουν το 2-0 στα σετ με λάθος σερβίς του Σωτηρίου. 

Μετά από χαμένη επίθεση του Ούντρις ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-2 στο τρίτο σετ. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στον πόντο (7-6) με άσο του Πετρέα με την ομάδα του Τζουλιάνι να φτάνει στο +3 (9-6) με επίθεση του Δαλακούρα. 

Με μπλοκ στον Μπαρνς και επίθεση του Τέπαν ο Ολυμπιακός έφτασε στο 15-11 και το 16-12 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μειώνει στους δύο (16-14) μετά από λάθος επίθεση του Δαλακούρα. Με μπλοκ του Τέπαν στον Κουμεντάκη και λάθος επίθεση του Ούντρις η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι έφτασε στο 22-16 και έκλεισε με άνεση το ματς. 

Τα σετ 3-0 (27-25, 25-20, 25-17)

ΠΗΓΗ: sdna.gr