Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση η ομάδα του Μπράνκο Γκάιτς πήρε τεράστια νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό με σκορ 3-0 σετ (25,19, 25-18, 25-15), για τη δεύτερη αγωνιστική της Volley League Γυναικών, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως άφησε πίσω την κακή εμφάνιση στην πρώτη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ και σήμερα στο Κλειστό Άγιου Θωμά πέτυχε μία εμφατική νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Τα... φίνα κορίτσια μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση αποκτώντας προβάδισμα (5-2), το οποίο διεύρυνε (10-4) στη συνέχεια, όταν η Χατζηευστρατιάδου βρέθηκε στο σερβίς. Ο Παναθηναϊκός... χτύπησε στα αδύναμα σημεία του Ολυμπιακού, φτάνοντας στο +8 (20-12), όντας πέντε πόντους μακριά από την κατάκτηση του σετ. Οι «ερυθρόλευκες» σε εκείνο το σημείο προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση (23-18), με τις «πράσινες» να παίρνουν προβάδισμα στα σετ με σκορ 25-19.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη στο ντέρμπι «αιωνίων». Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε, πολύ νωρίς, σε θέση οδηγού (8-3), με τις «ερυθρόλευκες» να ισοφαρίζουν σε 10-10. Ένα time out του Μπράνκο Γκάιτς... έσπασε το ρυθμό του Ολυμπιακού, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι αποκτώντας διαφορά έξι πόντων (21-15). Η κατάκτηση του δεύτερου σετ δεν άργησε με τις «πράσινες» να κάνουν το 25-18, για το 2-0.

Στο τελευταίο σετ, η ομάδα του Λορέντσο Μικέλι πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στον αγώνα (2-3), το οποίο διεύρυνε στη συνέχεια (3-6). Ωστόσο, η απόδοση των νταμπλούχων Ελλάδας ανέβηκε και με σερί 7-0 έκανε το 10-6. Ο Ολυμπιακός κατέβασε τη διαφορά στους δύο πόντους (16-14), όμως, πάλι ένα επιθετικό σερί του Παναθηναϊκού... τελείωσε κάθε ελπίδα του Ολυμπιακού για διεκδίκηση του σετ. Το 25-15 ήταν το σκορ του τρίτου σετ, για τη θριαμβευτική νίκη του Παναθηναϊκού.

ΠΗΓΗ: sdna.gr