Με την τριάδα Πετρέα-Ερνάντεζ-Φράγκου να ξεχωρίζουν οι πράσινοι είχαν μετά το πρώτο σετ τον απόλυτο έλεγχο κι έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη με 3-1 σετ κόντρα στην Οριόν. Πλέον, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δύο σετ για να «κλειδώσει» το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και το πιθανό ντέρμπι «αιωνίων».

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση, με την Οριόν να το εκμεταλλεύεται αυτό και να αποκτά προβάδισμα. Ωστόσο, οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, παρά το πολύ κακό ποσοστό τους από τη θέση του σερβίς, ανέτρεψαν το σκορ (14-16), με τους γηπεδούχους να αντιδρούν και προσπερνούν σε κρίσιμο σημείο (23-22). Το σετ οδηγήθηκε στην παράταση, με την Οριόν να βρίσκεται δύο φορές σε θέση set ball και εν τέλει να κάνει το 1-0 με σκορ 27-25.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, όντας βελτιωμένος στη θέση του σερβίς καθώς και στο μπλοκ, με τον Πετρέα να είναι κομβικός. Πιο συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» απέκτησε διαφορά 3-4 πόντων, την οποία διατήρησε έως το τέλος, ισοφαρίζοντας με σκορ 25-23.

Το τρίτο σετ, ίσως να ήταν το πιο εύκολο για τον Παναθηναϊκό, καθώς από πολύ νωρίς απέκτησε προβάδισμα ασφαλείας (4-10), το οποίο διεύρυνε στη συνέχεια (11-19). Η Οριόν πραγματοποίησε ένα επιθετικό σερί και το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει τη διαφορά, χάνοντας το σετ με σκορ 25-21.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας πετύχει την ανατροπή στα σετ (1-2), προσπάθησε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι, όμως, βρέθηκαν σε θέση οδηγού (10-7) για να έρθει μία σειρά ανατροπών έως το τέλος του σετ. Αναλυτικότερα, ο Παναθηναϊκός έκανε το 13-14 και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι την... τελική ευθεία του σετ.

Εκεί, η Οριόν προσπέρασε με 20-19, με τον Παναθηναϊκό ν' απαντά με 20-21 για να ξαναδεί την Οριόν να κάνει την ανατροπή σε 22-21. Η τελική ανατροπή ήρθε από τους «πράσινους», οι οποίοι έκανε ένα σερί 4-0 και πήραν το σετ με σκορ 25-22 για το τελικό 3-1 στα σετ.

Τα σετ: 27-25, 23-25, 21-25, 22-25

ΠΗΓΗ: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ορίζει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Γυμνός ο Παναθηναϊκός - Αυτή είναι η θέση Μαρσέλο στην 11αδα"