Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ο Ολυμπιακός, πέρασε μαγ(κ)ικά πάνω από τον Παναθηναϊκό και πήγε τελικό!
| 2023-02-16 16:59:00

ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ο Ολυμπιακός, πέρασε μαγ(κ)ικά πάνω από Παναθηναϊκό και πήγε τελικό! (Vid)

Sportdog Team
ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ο Ολυμπιακός, πέρασε μαγ(κ)ικά πάνω από Παναθηναϊκό και πήγε τελικό! (Vid)

Ένας εκπληκτικός Ολυμπιακός έκανε... παρέλαση από το κλειστό του Αγ. Θωμά, κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 3-1 και στο χρυσό σετ πήρε, πανηγυρικά, την πρόκριση στους τελικούς του CEV Challenge Cup!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ! Ένας εκπληκτικός Ολυμπιακός έκανε... παρέλαση από το κλειστό του Αγ. Θωμά, κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 3-1 και στο χρυσό σετ αμέσως μετά πήρε, πανηγυρικά, την πρόκριση στους τελικούς του CEV Challenge Cup! Όγδοος ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία των Πειραιωτών, αντίπαλός τους η Μακάμπι Τελ Αβίβ (το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ και το δεύτερο αντίστοιχα στου Ρέντη).

Το ματς

Πολύ ανταγωνιστικά ξεκίνησε το πρώτο σετ στο "αιώνιο" ντέρμπι του Αγ. Θωμά, με τον Πετρέα να δίνει σκορ για το 1-0 και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι, ουσιαστικά, μέχρι το 6-6. Εκεί ήταν που πάτησε "γκάζι" ο Παναθηναϊκός, φτάνοντας για παρθενική φορά στο +3 (10-7) από εντυπωσιακό άσο στο σερβίς του Σάντερ. Μάλιστα ξανά με άσο του Πετρέα οι Πράσινοι έκαναν το σκορ 12-8, βάζοντας έτσι νωρίς δύσκολα στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και από το -4 πλησίασαν στο -2 (13-11), χάρη στο μπλοκ άουτ που κέρδισε ο Ιντάλγκο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν κιόλας από τον άσο που Πάγενκ (15-15), προσπερνώντας κιόλας λίγο μετά με 17-18.

Ο Παναθηναϊκός είχε εκείνος αυτή τη φορά απάντηση, με τον Κόβαρ να βγαίνει μπροστά και να κάνει σχεδόν μόνος του το 20-18! Με φοβερό μπλοκ του Πάγενκ οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν σε κρίσιμο σημείο (21-21), παίρνοντας τα ηνία αμέσως μετά με 21-22. Όποιος λογάριαζε ωστόσο χωρίς τον Ερνάντεζ έκανε λάθος, καθώς ο Κουβανός μπήκε για το σερβίς και με δύο τρομερούς άσους έκανε το 21-22, 25-22 για το 1-0 σετ του Τριφυλλιού!

Ισορροπημένα άρχισε και το δεύτερο σετ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν και πάλι κοντά στο σκορ μέχρι το 7-7, χωρίς καμία να μπορεί έως τότε να ξεφύγει πάνω από τον ένα πόντο. Αυτό το έκανε για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός, που βρέθηκε έπειτα από έναν τρομερά παιγμένο πόντο να προσπερνάει με 7-9. Ο Ιντάλγκο διατήρησε προβάδισμα των Πειραιωτών στο +2 (9-11), οι οποίοι πήγαν σταθερά εν συνεχεία στο 13-15. Ένα απίθανο τριπλό μπλοκ επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει σε κρίσιμο σημείο (14-15), όπως συνέβη και με τον Πετρέα σε πρώτο χρόνο μία φάση μετά (15-16).

Η άστοχη επίθεση του Σάντερ έφερε τους Ερυθρόλευκους με τεράστιο προβάδισμα (15-18), όμως το "μέταλλο" του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε! Με σούπερ σερί οι Πράσινοι γύρισαν τούμπα το σετ από 15-18 σε 19-18, δια χειρός ξανά του Κόβαρ. Το ματς από εκεί και πέρα εξελίχθηκε στο απόλυτο ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει εκείνος στο τέλος το σετ με 27-25 από τον άσο του Γκουσταβάο!

Με το... δεξί μπήκε στο τρίτο σετ το Τριφύλλι, κάνοντας συγκεκριμένα με τον Κόβαρ το 1-0. Ο εξαιρετικός Ιντάλγκο απάντησε για το 1-1, αλλά ο Φράγκος νίκησε τριπλό μπλοκ για το 2-1. Το πρώτο προσπέρασμα του Ολυμπιακού στο σετ ήρθε δια χειρός Πάγενκ (2-3), με τον Σλοβένο και πάλι να δίνει αέρα δύο πόντων στην ομάδα του (3-5) και τον Στερν να ξεμακραίνει κι άλλο τους φιλοξενούμενους (3-6)!

Η αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε με εντυπωσιακό τριπλό μπλοκ (4-6), ωστόσο ο Πάγενκ ήταν ασταμάτητος σε συνεχόμενες επιθέσεις. Οι Πειραιώτες είχαν παγιώσει μία διαφορά 3 πόντων (8-11), μέχρι που νέο μπλοκ των Πράσινων τους έφερε σε απόσταση αναπνοής (10-11). Δύο απανωτοί άσοι του Φράγκου, μάλιστα, έφεραν μπροστά την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου (12-11)! Το παιχνίδι κρεμόταν σε μία "κλωστή", με τους "αιώνιους" να βγάζουν απίστευτες άμυνες και πάθος για την κατάκτηση του σετ. Τελικά αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Ολυμπιακός, πανηγυρίζοντας το 25-21 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στερν!

Το τέταρτο σετ ήταν και το μοναδικό που δεν υπήρξε ντέρμπι, καθώς ο Ολυμπιακός πήρε από νωρίς μια διαφορά την οποία και κράτησε για να πάρει τη νίκη και να στείλει την πρόκριση στο χρυσό σετ. 

Οι Ερυθρόλευκοι στο διάστημα αυτό ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι με τον Τράβιτσα να παίζει εξαιρετικά τον πρώτο χρόνο, τον Ιντάλγκο να παίρνει κρίσιμες επιθέσεις, ενώ κλειδί ήταν ο Ραφαήλ Κουμεντάκης. Ο Έλληνας ακραίος ήταν ασταμάτητος και με σημαντικούς πόντους οδήγησε την ομάδα του στο 1-3 και το χρυσό σετ.

Έχοντας κάνει το 1-3 ο Ολυμπιακός απέκτησε σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο χρυσό σετ. Εκεί δηλαδή όπου υπήρχε μόνο αυτός στον Άγιο Θωμά. Οι παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι μετά το 3-4 ήταν σαν να έπαιζαν μόνοι τους φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στο 6-15 και στην πρόκριση στον τελικό!

Τα σετ: 25-22, 25-27, 21-25, 17-25.

Χρυσό σετ: 6-15

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags